swap zebatek w skrzyni biegow benz/diesel
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
czesc
sprawa jest nie typowa, mam golfa z silnikiem 2.3 v5, jezdzi sie calkiem fajnie ale na trasie(autobahn) wyraznie brakuje 6 biegu, myslal ktos z was nad tym zeby zmienic zebatke 5 biegu na taka z diesla?? bo tu jest masakra 145km/h 4tys/min, wydaje mi sie ze jak mialem bore 1.6 to obroty byly podobne, ktos sie z ta skrzynia nie postaral...myslalem tez o tym aby przelozyc skrzynie z diesla ale ona napewno nie bedzie pasowala bo to inny uklad silnika, wiec pozostaje pomyslec nad zmiana zebatki...
mial ktos moze takie przemyslenia ewentualnie probowal cos pomieszac??
pozdrawiam i czekam na pomysly
sprawa jest nie typowa, mam golfa z silnikiem 2.3 v5, jezdzi sie calkiem fajnie ale na trasie(autobahn) wyraznie brakuje 6 biegu, myslal ktos z was nad tym zeby zmienic zebatke 5 biegu na taka z diesla?? bo tu jest masakra 145km/h 4tys/min, wydaje mi sie ze jak mialem bore 1.6 to obroty byly podobne, ktos sie z ta skrzynia nie postaral...myslalem tez o tym aby przelozyc skrzynie z diesla ale ona napewno nie bedzie pasowala bo to inny uklad silnika, wiec pozostaje pomyslec nad zmiana zebatki...
mial ktos moze takie przemyslenia ewentualnie probowal cos pomieszac??
pozdrawiam i czekam na pomysly
Jaką masz skrzynię tj oznaczenie
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
Re: swap zebatek w skrzyni biegow benz/diesel
[quote="Haki"]Jaką masz skrzynię tj oznaczenie[/quote
hmm nie wiem dzis postaram sie zlokalizowac to napisze...
hmm nie wiem dzis postaram sie zlokalizowac to napisze...
-
- Nowicjusz
Re: swap zebatek w skrzyni biegow benz/diesel
oznaczenie skrzyni biegow to EBS, samochod to vw golf 2.3 V5Haki pisze:Jaką masz skrzynię tj oznaczenie
http://www.dieselschrauber.de/GKB.html" onclick="window.open(this.href);return false; tu masz wszystkie skrzynie ....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Ja kiedyś robiłem podobny szacher-macher,tylko do diesla założyłem 5-ty bieg od benzyniaka,a dokładnie od VR6
spokojnie mozna wymieniac same zebatki ( musisz zmienic 2 mala i wieksza) 5 biegu - bez sciagania skrzyni nawet
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
nowed, a po co taki odkop? Widziałeś datę mojego poprzedniego posta?
Odkop jest po to aby ludzie ktorzy przychodzą na forum po porade ją otrzymali - jasnej odpowiedzi często brak.
W Golfie IV na 100% można sobie wydluzyć 5 bieg. ( skrzynia 5 biegowa) bez ścięgania skrzyni.
Zobacz na temat o pierścieniach w AQY gdzie naroslo sporo mitow i troche uporzadkowałem topic. Wkurza mnie takie wodolejstwo - za pisanie głupot powinny byc warny.
Pozdro.
W Golfie IV na 100% można sobie wydluzyć 5 bieg. ( skrzynia 5 biegowa) bez ścięgania skrzyni.
Zobacz na temat o pierścieniach w AQY gdzie naroslo sporo mitow i troche uporzadkowałem topic. Wkurza mnie takie wodolejstwo - za pisanie głupot powinny byc warny.
Pozdro.
Witam to jak to jest z ta skrzynia diesla do ben? mam bora 2.3 v5 AGZ siada mi mechanizm roznicowy i nie wiem co wykabinowac. Kupic 2 urzywana, reanimowac ta tylko nie wiem czy sie oplaca, a moze cos od diesla 6-biegow? jak podpasuje.
[IMG]http://images78.fotosik.pl/597/c4dd2f708090b045m.jpg[/IMG]
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Pikus139, zauważ,że temat jest o swapie samych trybów 5 biegu w skrzyni,a nie całej skrzyni z diesla do benzyniaka.Pikus139 pisze:jak to jest z ta skrzynia diesla do ben?
Przełożenia nie pozwalają na swap skrzyni w całości z D do PB i odwrotnie.