Hej,
zmieniłem ostatnio skrzynię i po opuszczeniu auta na ziemię pojawił się następujący problem, przyczyna uszkodzenia poprzedniej skrzyni... chodzi o zbyt długie półosie.
Pytanie czy w innych modelach, może w innych silnikach były półosie krótsze? Czy mam jedyną możliwość odesłania ich na skracanie?
Auto obecnie z nową skrzynią musi stać pod domem bo szkoda rozwalić kolejną....
Krótsze półosie do Golfa mk2 ze skrzynią od 1.8
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Ja do 1,6TD założyłem skrzynke od TDI z mk3 i wywaliło przeguby,bo zabieraki w nowej skrzyni były szerzej i półośki zrobiły się za długie. Rozwiązaniem były półosie z 1,8 16V w mk2. Krótsze były o (chyba!) 1,5,czy 2cm
Udało się pokonać problem! Sprawę załatwiły półosie z polo 1.6 od lewej strony, a dłuższa półoś została przełożona z polo SDI goflik teraz śmiga, nic nie wypada, luz jak trzeba! jest mega Dzięki za pomoc
DonPacha, a z jakiego polo masz krótką półośkę i jaki wymiar ma jeżeli byś mógł powiedzieć bo mam ten sam problem jakąś dziwną skrzynie niby z 1.8 a półośka jest za długa i mi silnik przegina ?