wymiana czujnika cofania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana czujnika cofania
Witam, a więc mam problemy z swiatlami wstecznymi, bezpieczniki , zarowki sprawdzone. Czas aby sprawdzic czujnik ! Skrzynia 6-ścio biegowa. Przejrzałem wszystkie zdjęcia i nie potrafie samodzielnie go zlokalizowac ! prosze o pomoc !Zamieszczam zdjęcie i zaznaczyłem coś co wydaje m isie byc tym czujnikiem, chociaz mam nadzieje ze nie ejst bo dojscie do tego jest sraszne !
wymiana czujnika cofania pomocy !
I to będzie właśnie to, wtyczka pod wybierakiem. Teoretycznie można wyciągnąć z całym mechanizmem wybieraka.
Zanim zaczniesz to rozbierać proponowałbym zasymulować wbicie biegu wstecznego. Tylko musisz wiedzieć jak działa. Jeśli na zwarcie to wystarczy wypiąć kostkę i zewrzeć styki w niej, jeśli światło zaświeci to będziesz miał pewność że to wina czujnika.
Zanim zaczniesz to rozbierać proponowałbym zasymulować wbicie biegu wstecznego. Tylko musisz wiedzieć jak działa. Jeśli na zwarcie to wystarczy wypiąć kostkę i zewrzeć styki w niej, jeśli światło zaświeci to będziesz miał pewność że to wina czujnika.
Dzięki tylko straszny problem mam właśnie z wypięcie samej kostki tam po prostu nie ma gdzie się ruszyć macie jakies pomysły jesteś zielony a te kostki to ciezka sprawa ehh
Możesz odkręcić rozrusznik i odciągnąć wiązkę kabli, ewentualnie poszukać kogoś z małymi rączkami. Gwarantuję że da się to zrobić.