Wibrująca kierownica
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wibrująca kierownica
Witam ! Mam problem , a mianowicie po wymianie tarcz i klocków z przodu w Golfie IV 1.9 Tdi w przedziale od 80-100 i wyżej przy delikatnym hamowaniu drga mi kierownica.Bardzo jest to irytujące.Proszę o pomoc
-
- WZU Green Madison
Wibrująca kierownica
Może krzywe tracze. Sam je wymieniałeś?? Nie dałeś przypadkiem pod nie trochę smaru?
-
- WZU Green Madison
Wibrująca kierownica
Może nie odtłuścił tarczy i przy lekkim hamowaniu ślizgają się klocki. Czy podczas mocnego hamowania też się tak dzieje?
Wibrująca kierownica
krzywe tarcze przerabialem temat jakiej firmy te tarcze?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Wibrująca kierownica
Tarcze boscha llocki reikany.Jeżdże dpsyc szybko. Dodam ze wyeliminowalem krzywe felgi sprawdzilem sprawdzone bicie na tarczy w normie i tp dolna granica sprawdzona rpwnpmierność hamowania jest ok opory toczenia ok nie mam pomyslu co moze byc pomocy
Wibrująca kierownica
sprawdzić bicie piasty czujnikiem zegarowym ale to by było czuć od razu a nie tylko przy hamowaniu tak samo krzywe koła, w dwóch identycznych przypadkach moim kolegom pomogło wymiana tarcz i klocków tej samej firmy, i porządne założenie plus regeneracja zaciskow hamulcowych
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
Wibrująca kierownica
Dzieki za pomoc ale dopiero sie wykosztowalem na nowy komplet i trudno to teraz zmienic pozdrawiam
-
- Mały gagatek
Wibrująca kierownica
Sprawdź w jakim stanie masz duże silentblocki. Podczas hamowania wahacz się cofa i jak nie jest porządnie trzymany - czytaj ma luz to pojawiają się drgania - ja tak miałem.
Wibrująca kierownica
Troche to trwało ale wreszcie się uporalem z usterką i żeczywiście były to tuleje wahacza.Dzięki za poradę. Pozdawiam