Korektor siły hamowania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
Korektor siły hamowania
Temat dotyczy korektora siły hamowania golfie 3 ABF a dokładnie czy można wywalić to całkowicie żeby nie było i przewody doprowadzić bezpośrednio?
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: Korektor siły hamowania
różnie będą pisać. jedni powiedzą że powinien zostać, ja powiem że miałem i wywalilem ALE, mam ABS. więc pompa i tak będzie odcinać jak koło zblokuje. Bez Abs, i bez jakiś dlawikow które niektórzy dają, może być ciekawie w zakręcie jak nagle się zahamuje.
Korektor siły hamowania
Zostaw korektor. Podczas hamowania w zakręcie będzie cię własna pupa wyprzedzać.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
-
- VWGolf.pl Killer
Korektor siły hamowania
u mnie jest abs/eds ,tego się obawiam że kiedyś tył na śliskiej nawierzchni może wyprzedzić,w takim wypadku zamawiam nowy ,u mnie w starym popękały sprężyny,żebym wiedział jakie zastosować /twardość się liczy,jedynie co ciekawi mnie jak jest w innych bez kolektora,chyba pompa ma inaczej kkanały...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Re: Korektor siły hamowania
Ludzie. W mk3 korektor jest po to aby pod obciążeniem równomiernie rozklada się ciśnienie z pompy hamulcowej. Może przejąć to abs/esp
tberent > tomi84
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Korektor siły hamowania
A tak z ciekawosci zapytam: Jezeli mamy niesprawny abs (uszkodzone czujniki) to jak jest z tymi hamulcami z tylu?.
Korektor siły hamowania
W TEVES Mk4 pompa daje równe ciśnienia na tył i przód - korektor reguluje siłę w zależności od obciążenia (im większe tym większa siła hamowania).
W TEVES 20 (bez sterownika pod kanapą, po 95 roku) nie ma korektora siły hamowania i to ABS pełni tą funkcję (nazywa się to EBD). Z tego co wiem gdy padnie ABS tylne koła się momentalnie blokują (ja tak miałem w B4 '96 z tarczami na wszystkich kołach).
W TEVES 20 (bez sterownika pod kanapą, po 95 roku) nie ma korektora siły hamowania i to ABS pełni tą funkcję (nazywa się to EBD). Z tego co wiem gdy padnie ABS tylne koła się momentalnie blokują (ja tak miałem w B4 '96 z tarczami na wszystkich kołach).
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
- DarosZ_21
- Nowicjusz
- Kontakt:
Korektor siły hamowania
podepnę się pod temat. Mam AFN z 97 i ma abs walniety nie wiem co jest i teraz kupiłem syncro z 95 w kombi i ma korektor siły chamowania i jakbym chciał zmienic na abs to:
- co musiałbym wymienić
- co jest lepsze
- co musiałbym wymienić
- co jest lepsze
Korektor siły hamowania
To syncro ma ABS ale nie działa czy nie ma kompletnie nic?
ABS jest diagnozowalny przez VAG'a więc tam możesz sprawdzić co jest "walnięte".
ABS jest diagnozowalny przez VAG'a więc tam możesz sprawdzić co jest "walnięte".
________________________________________________________________________________
-
- VWGolf.pl Killer
Korektor siły hamowania
jak nie wiesz co jest,komputer co pokazuje?,czujniki sprawdzone?