[mk4] brak kontrolki ABS
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] brak kontrolki ABS
wogóle nie zapala mi się kontrolka ABS po przekręceniu kluczyka na zapłonie i na odpalonym silniku. ABS tez nie działa, gwałtowne nacisnięcie pedału hamulca = blokada kół :/ Jak sprawdzic co jest przyczyną w garazu bez kompa ? odłączyc wtyczki abs i zobaczyc co sie dzieje? moze kontrolka się zapali?
-
- VWGolf.pl Killer
[mk4] Re: brak kontrolki ABS
pewnie ktoś zakleił kontrolkę od abs żeby nie raziła na pewno jak podepniesz pod vag wywali błędy abs
Właśnie kontrolka nie jest zalepiona sprawdzałem to. Jutro pobawie się przy czujnikach abs będę odłączał pokolei i zobaczymy co się będzie działo
Podepnę się pod temat U mnie był uwalony któryś czujnik od ABS w tamtym roku - wymieniłem , no i zimą było normalnie ,a teraz jak zrobiło się mokro , to wariuje mi hamulec tzn. jadę sobie wolno , nie jest ślisko delikatnie sobie hamuję ,koła na pewno się nie ślizgają a mi tu pedał ''drży'' czyli jak przy abs i jak go puszczę to jeszcze przez jakiś czas słyszę że ''brzęczy'' Który bezpiecznik odpowiada za wyłączenie abs , bo bym chciał go wyłączyć - któryś w puszcze czy przy akumulatorze?
Seat Mii 1.O CHYA
-
- VWGolf.pl Killer
jeśli golf iv to w środku http://www.autogenius.info/pl/volkswage ... pieczniki/
Witam podepne sie ,Zrobilem swap hamulcow na 288 ,wszystko ok ale po przekroczeniu 30 km/h wlaczami sie kontrolka abs i abs nie dziala.Co moze byc przyczyna?
Mariusz
-
- VWGolf.pl Killer
uszkodzony któryś czujnik lub piasta abs,przekładałeś całe zwrotnice na pewno i czujniki już były i możliwe że któryś jest uszkodzony przełóż z twoich starych zwrotnic czujniki
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Przełożenie czujnika to nie tak hop...ja bym zaczął od vaga - zobaczyć jakie błędy wywala
Wywala jakis blad z pompa ,kiedys juz tak bylo kumpel mi odpowietrzal i ruszal wtyczkami i bylo ok.
Mariusz
- Qto
- _
- Kontakt:
No to podmiana czujnika na pewno nie pomoże...obadaj bezpieczniki przy aku
Pozno wrocilem z pracy ,spojrzalem ze dobre ale jutro jeszcze je przeczyszcze.
Mariusz
- Qto
- _
- Kontakt:
Tylko jeszcze jest taka sprawa...ze wtyczki (jakiejkolwiek) mogą powodować brak działania ABS...ale nie spowodują braku kontrolki. Podobnie z bezpiecznikami