To już nie wiem, może trafiłem na złe zestawy. Ogólnie zauważyłem, że są dwa zestawy dla zacisku 38 mm D4083 i D4468. Mi podali ten pierwszy może w tym jest problem.
Dużo większy ten o-ring dawać mimo, że ośka jest gładka? Na ośce ma być na ciasno i na ciasno ma być w otworze tak?
Rozumiem, że po zabezpieczeniu Segerem regulatora nie ma możliwości pracy "góra-dół" więc jego wysokość/grubość nie ma większego znaczenia, aby go ścisnąć - dobrze rozumiem
Wiem, jestem leniwy mógłbym sobie pomierzyć itp, ale jak wspomniałem wolałbym mieć kogoś konkretny wymiar niż testować samemu
Co dziwne, zacisk przez pierwsze hamowania był ok, dopiero po nocy puścił ;/
regeneracja zaciskow tył
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
regeneracja zaciskow tył
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
regeneracja zaciskow tył
A nie było czasem tak że w zestawie były dwa małe oringi jeden grubszy drugi cieńszy i został zamontowany ten cieńszy?
Najlepiej to wymontuj zacisk rozbierz go na elementy i sprawdź czy nie został popełniony tzw. szkolny błąd.
Najlepiej to wymontuj zacisk rozbierz go na elementy i sprawdź czy nie został popełniony tzw. szkolny błąd.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
regeneracja zaciskow tył
Już wyrzuciłem ;/ Tzn spadł mi gdzieś i go nie szukałem, bo myślę sobie - mam w zestawie nowy. Był tam jeden o-ring ale były dwa różne simmeringi (jeden z kołnierzem - taki jak idzie pod dzwigienkę i drugi, którego nie mogłem nigdzie dopasować). Do tłoczka wszystko pasowało, uszczelniacz pomiędzy korpusem, a tłoczkiem również bardzo spasowany (ciężko ruszyć tłoczkiem), a ten o-ring kicha
No ale nic, w weekend rozbiorę może ponownie i się zobaczy Wrzucę ewentualnie, jeśli już do czegoś dojdę, wymiary na przyszłość
No ale nic, w weekend rozbiorę może ponownie i się zobaczy Wrzucę ewentualnie, jeśli już do czegoś dojdę, wymiary na przyszłość
________________________________________________________________________________