Można jakoś sprawdzić czy łożyska są prawidłowo założone?? Jeśli faktycznie zostały niepoprawnie zamontowane idzie coś z tym zrobić czy lepiej szukać nowych piast?? Pytam się bo miałem zakładane parę miesięcy temu nowe łożyska FAG-a. Aktualnie przy około 120km/h mam lekkie bicie na kierownicy + bicie przy hamowaniu (tarcza wymieniana z 1,5 miesiąca temu i raz już ją przetaczałem - tarcza Boscha).waski1 pisze:Przeważnie problem pojawia się po wymianie łożyska wtedy gdy warsztat nie posiada ściągacza szalki łożyska z piasty.bioly05011 pisze:jeszcze nie miałem problemu z piastą,dodatkowo co tam z piastą może być nie tak?
ABS a bicie na kierownicy podczas hamowania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: ABS a bicie na kierownicy podczas hamowania
CZYSTA FURA JEŹDZI SZYBCIEJ !!!!!!!
TRAKTUJ LEWY JAK KIBEL. MUSISZ? WCHODZISZ, ROBISZ, WRACASZ!
-
- VWGolf.pl Killer
ABS a bicie na kierownicy podczas hamowania
trochę to dziwne,Ze przy wymianie łożyska coś się dzieje z piastą,choć widziałem już kiedyś jak jeden koleś plazmą rozcinał pierścień być może po takiej operacji tak się dzieje, sam wiele razy wymieniałem, po prostu wystarczy dobry ściągacz i po problemie...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11