[Ankieta] Jakie tarcze oraz klocki hamulcowe polecasz?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: [Ankieta] Jakie tarcze oraz klocki hamulcowe polecasz?
Witam
Koledzy czy prawda jest to ze tarcze z przodu zmienia sie przy kazdej wymianie kolckow a tarcze tyl co druga wymiana klockow?
Koledzy czy prawda jest to ze tarcze z przodu zmienia sie przy kazdej wymianie kolckow a tarcze tyl co druga wymiana klockow?
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
Według mnie na przodzie również wymiana tarcz co druga wymiana klocków.
Dzisiaj w moim mk4 na pokładzie zawitał komplet hella pagid tarcze i klocki na przodzie i tyle.
Za komplet 280+232 zapłaciłem 475 zł.
Dam znać po kilku tys. km jak to się sprawuje.
Dzisiaj w moim mk4 na pokładzie zawitał komplet hella pagid tarcze i klocki na przodzie i tyle.
Za komplet 280+232 zapłaciłem 475 zł.
Dam znać po kilku tys. km jak to się sprawuje.
GTB...
No to mechanior cos kitowal. Ok daj znac bo za jakis czas tez musze wymienic a tyle tego jest ze nie bardzo wiadomo co wybrac
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
Panowie w zwyklych wentylowanych tarczach sa dwa takie naciecia od srodka. Czemu one maja sluzyc?
ALH + 205 + chip
Wyważanie tarczyliteon0 pisze:Panowie w zwyklych wentylowanych tarczach sa dwa takie naciecia od srodka. Czemu one maja sluzyc?
-
- Gadatliwa bestia
Albo minimum grubosci zaznaczone.psilos1 pisze:Wyważanie tarczyliteon0 pisze:Panowie w zwyklych wentylowanych tarczach sa dwa takie naciecia od srodka. Czemu one maja sluzyc?
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Panowie jakie tarcze polecacie do seata cordoby 1.9 TDI na tył z klockami jakieś wentylowane prosze o podanie rozmiarów i grubosci tarcz i klocków
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Dawid911, jakiej firmy kupić tarcze i klocki..w temacie znajdziesz.Dawid911 pisze:Panowie jakie tarcze polecacie do seata cordoby 1.9 TDI na tył z klockami jakieś wentylowane prosze o podanie rozmiarów i grubosci tarcz i klocków
Rozmiar tarcz to sobie zmierz sam...z tyłu na pewno nie było tarcz wentylowanych. Rozmiary też były różne w zależności od modelu auta...
Z tyłu są wentylowane w GTI i z mocnymi motoramiQto pisze:Dawid911, jakiej firmy kupić tarcze i klocki..w temacie znajdziesz.Dawid911 pisze:Panowie jakie tarcze polecacie do seata cordoby 1.9 TDI na tył z klockami jakieś wentylowane prosze o podanie rozmiarów i grubosci tarcz i klocków
Rozmiar tarcz to sobie zmierz sam...z tyłu na pewno nie było tarcz wentylowanych. Rozmiary też były różne w zależności od modelu auta...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Fastener, możesz podać przykład Cordoby z tarczami wentylowanymi z tylu? W której budzie i z jakim silnikiem występowały...
Qto zwracam honor nie doczytałem, że chodzi o CordobeQto pisze:Fastener, możesz podać przykład Cordoby z tarczami wentylowanymi z tylu? W której budzie i z jakim silnikiem występowały...
- mariusz514
- Mały gagatek
- Kontakt:
Miesiąc temu wymieniałem klocki i tarcze z przodu, dużo czytałem i nie wiedziałem na jakie zdecydować się szkoda było mi wydać kilka stówek tym bardziej ze ostatnio krucho z kasą. Wybór padł na klocki i tarcze firmy ROPER (podobno polska firma) kupiłem wszystko na allegro z przesyłką wyszło 150 zł (4szt. klocki i 2 szt. tarcze). Śmieszne to pieniądze na początku był strach że kupiłem jakiś szajs i zaraz będę musiał znowu wszystko zmieniać ale zrobiłem na tych klockach i tarczach 3 tyś. kilometrów i jestem mega zadowolony. Moim zdaniem hamulce pierwsza klasa za takie małe pieniądze aż trudno uwierzyć , kolejnym plusem jest to że bardzo słabo pylą klocki wręcz prawie w ogóle nawet jak ostro hamuje.
Wcześniej miałem tarcze i klocki firmy której nie pamiętam ale płaciłem ok. 350 zł raz że cholernie pyliły już po jednym przejeździe ok. 10 km alufelgi były ostro czarne to szału w hamowaniu nie było. Dlatego uważam jeśli ktoś ma seryjne autko lub lekko podrasowane nie warto inwestować w nie wiadomo jakie części w zupełności wystarczą zwykłe najtańsze. Pragnę podkreślić że nie robię tu żadnej reklamy ale z czystym sercem polecam firmę ROPER.
Tylko nad jednym zastanawiam się jak będzie z trwałością aktualnych części , ale o tym będę informował na bieżąco na forum.
Wcześniej miałem tarcze i klocki firmy której nie pamiętam ale płaciłem ok. 350 zł raz że cholernie pyliły już po jednym przejeździe ok. 10 km alufelgi były ostro czarne to szału w hamowaniu nie było. Dlatego uważam jeśli ktoś ma seryjne autko lub lekko podrasowane nie warto inwestować w nie wiadomo jakie części w zupełności wystarczą zwykłe najtańsze. Pragnę podkreślić że nie robię tu żadnej reklamy ale z czystym sercem polecam firmę ROPER.
Tylko nad jednym zastanawiam się jak będzie z trwałością aktualnych części , ale o tym będę informował na bieżąco na forum.
Poszukuje klockow i tarcz na przod do mojego golfa 3. Znajde cos do 300zł ? Widze kolega u gory polecil ROPER ale czy moze znajdziemy cos innego ?
-= Self-improvement is masturbation Self destruction is the answer =- Tyler Durden [FC]
Mam pytanie do tych co montowali u siebie tarcze i klocki Hella Pagid. Gdzie je kupowaliście. Jak się szuka na necie to oprócz allegro mało który sklep je ma. W IC tez nie widzę.