podłaczenie climatronic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrekvw24
- Nowicjusz
podłaczenie climatronic
witam odrazu che powiedzieć ze wiem ze duzo jest tych tematów w sieci ale im wiecej czytam tym bardziej mi rece opadaja
nie wiem jak podłaczyć gotowa już wiazke 1 czarno niebieski kabel idzie do bezpiecznika
jeden brązowy do masy /szaro biały do niebieskiej kostki w liczniku zielonobrazowy,zielony.niebieskoczerwony idą de ecu ale pozostaje mi nadal ze 20 kabli
czy jest ktos w stanie mi pomóc jakimś prostm schematem lub opisać który kabel z kostki gdzie idzie i za co odpowiada
kostki są dwie jedna duza 10pin(9uzytych,1wolny) druga mała 12pin(9 uzytych,3wolne)z tej kostki ida kable do czujnika w desce(naslonecznienia) i pożniej sie łaczy z jednym z kabli z kostki 10pinowej
to jest czarna magia myslałem ze przełoże aby nagrzewnice i dołoze czujnik temp.zewnetrzej a tu niespodzianka (horror kabelkologi)
ludzieeee pomocyyy
nie wiem jak podłaczyć gotowa już wiazke 1 czarno niebieski kabel idzie do bezpiecznika
jeden brązowy do masy /szaro biały do niebieskiej kostki w liczniku zielonobrazowy,zielony.niebieskoczerwony idą de ecu ale pozostaje mi nadal ze 20 kabli
czy jest ktos w stanie mi pomóc jakimś prostm schematem lub opisać który kabel z kostki gdzie idzie i za co odpowiada
kostki są dwie jedna duza 10pin(9uzytych,1wolny) druga mała 12pin(9 uzytych,3wolne)z tej kostki ida kable do czujnika w desce(naslonecznienia) i pożniej sie łaczy z jednym z kabli z kostki 10pinowej
to jest czarna magia myslałem ze przełoże aby nagrzewnice i dołoze czujnik temp.zewnetrzej a tu niespodzianka (horror kabelkologi)
ludzieeee pomocyyy
- piotrekvw24
- Nowicjusz
podłaczenie climatronic
schematy poszły na e-maila
teraz rozpisuję
wtyczka klimy 10 pin
1 kolor czarno/niebieski 2,5mm zasilanie z bezpiecznika 5
2 kolor niebiesko/czerwony idzie do :
a) Wtyczki T10 pomarańczowej w grodzi pin 8 a stamtąd do pinu 10 wtyczki sterownika silnika
b) wtyczki 4pinowej pin 2 czujnika ciśnienia klimy (poprzez niego do czujnika temp zewn pin 2 a stamtąd z pinu 1 do czujnika temp silnika pin 1 a stamtąd z pinu 2 do wtyczki 10 pinowej sterownika wentylatorów pin 8 i 5 )
3 szaro/niebieski - podświetlenie
4 czarno/niebieski zasilanie z bezpiecznika 5
wtyczka climatronic 10 pin
1 żółto/czerwony dolutować do kabla żółto/czerwonego idącego z pinu 3 wtyczki czujnika ciśnienia do pinu 2 wtyczki 10 pinowej sterownika wentylatorów
2 zielony Wtyczki T10 pomarańczowej w grodzi pin 7 a stamtąd do pinu 8 wtyczki sterownika silnika
3 kolor niebiesko/czerwony idzie do :
a) Wtyczki T10 pomarańczowej w grodzi pin 8 a stamtąd do pinu 10 wtyczki sterownika silnika
4 zielono/liliowy przechodzi w zielono/brązowy do wtyczki niebieskiej licznika pin 11 i do wtyczki T10 pomarańczowej na grodzi pin 9
5 czarno/niebieski zasilanie z bezpiecznika 5
6 brązowy - masa
7 kolor czarno/niebieski 2,5mm zasilanie z bezpiecznika 5
8 brązowo/biały - rozdzielić i jeden do czujnika nasłonecznienia pin 2 a drugi do czujnika temp zewnętrznej pin 1
9 żółto/liliowy do wtyczki zielonej licznika pin 12
10 szaro/niebieski - podświetlenie
wtyczka climatronic 12 pin
1 szaro/biały do wtyczki diagnostycznej pin 7
2 brązowo/niebieski do pinu 2 czujnika ciśnienia klimy
5 brązowo/żółty do pinu 2 czujnika temp zewnętrznej (uwaga to nie jest ten czujnik co przy klimie - ten czujnik jest w zderzaku a klimy na podszybiu)
7 żółto/niebieski do pinu 7 wtyczki zielonej licznika
8 biało/zielony do pin 3 czujnika nasłonecznienia
9 czarno/biały do pinu 1 czujnik ciśnienia klimy (dolutować)
10 niebiesko/biały do pinu 3 niebieskiej wtyczki licznika i poprzez wtyczkę pomarańczową T10 na grodzi pin 6 do pinu 20 sterownika silnika (ten przewód powinien być oryginalnie w instalacji, więc powinno wystarczyć dołączenie do pinu w liczniku)
12 czerwono/niebieski do pinu 26 wtyczki zielonej licznika
założenie jest takie ze samochód sprzed 2000 roku, sterownik wentylatorów 10 pin , wtyczka czujnika ciśnienia 4 pin bo tego nie podałeś
teraz rozpisuję
wtyczka klimy 10 pin
1 kolor czarno/niebieski 2,5mm zasilanie z bezpiecznika 5
2 kolor niebiesko/czerwony idzie do :
b) wtyczki 4pinowej pin 2 czujnika ciśnienia klimy (poprzez niego do czujnika temp zewn pin 2 a stamtąd z pinu 1 do czujnika temp silnika pin 1 a stamtąd z pinu 2 do wtyczki 10 pinowej sterownika wentylatorów pin 8 i 5 )
3 szaro/niebieski - podświetlenie
4 czarno/niebieski zasilanie z bezpiecznika 5
wtyczka climatronic 10 pin
1 żółto/czerwony dolutować do kabla żółto/czerwonego idącego z pinu 3 wtyczki czujnika ciśnienia do pinu 2 wtyczki 10 pinowej sterownika wentylatorów
2 zielony Wtyczki T10 pomarańczowej w grodzi pin 7 a stamtąd do pinu 8 wtyczki sterownika silnika
3 kolor niebiesko/czerwony idzie do :
4 zielono/liliowy przechodzi w zielono/brązowy do wtyczki niebieskiej licznika pin 11 i do wtyczki T10 pomarańczowej na grodzi pin 9
5 czarno/niebieski zasilanie z bezpiecznika 5
6 brązowy - masa
7 kolor czarno/niebieski 2,5mm zasilanie z bezpiecznika 5
8 brązowo/biały - rozdzielić i jeden do czujnika nasłonecznienia pin 2 a drugi do czujnika temp zewnętrznej pin 1
9 żółto/liliowy do wtyczki zielonej licznika pin 12
10 szaro/niebieski - podświetlenie
wtyczka climatronic 12 pin
1 szaro/biały do wtyczki diagnostycznej pin 7
2 brązowo/niebieski do pinu 2 czujnika ciśnienia klimy
5 brązowo/żółty do pinu 2 czujnika temp zewnętrznej (uwaga to nie jest ten czujnik co przy klimie - ten czujnik jest w zderzaku a klimy na podszybiu)
7 żółto/niebieski do pinu 7 wtyczki zielonej licznika
8 biało/zielony do pin 3 czujnika nasłonecznienia
9 czarno/biały do pinu 1 czujnik ciśnienia klimy (dolutować)
10 niebiesko/biały do pinu 3 niebieskiej wtyczki licznika i poprzez wtyczkę pomarańczową T10 na grodzi pin 6 do pinu 20 sterownika silnika (ten przewód powinien być oryginalnie w instalacji, więc powinno wystarczyć dołączenie do pinu w liczniku)
12 czerwono/niebieski do pinu 26 wtyczki zielonej licznika
założenie jest takie ze samochód sprzed 2000 roku, sterownik wentylatorów 10 pin , wtyczka czujnika ciśnienia 4 pin bo tego nie podałeś
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- piotrekvw24
- Nowicjusz
podłaczenie climatronic
http://smg.photobucket.com/user/Zinc_Sn ... e.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
czyli wychodzi to na ten schemat
czyli wychodzi to na ten schemat
- piotrekvw24
- Nowicjusz
podłaczenie climatronic
no climatronik jest z auta 99r
a zamontuje go do 01r i silnik wiekszy o 0,5l
a zamontuje go do 01r i silnik wiekszy o 0,5l
podłaczenie climatronic
no to może być problem bo w 2001 roku był sterownik wentylatorów 14 pinowy a czujnik ciśnienia klimy 3 pinowy, więc opis nie powinien się zgadzać
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- piotrekvw24
- Nowicjusz
podłaczenie climatronic
tylko ten 2001 tu usa wersja kostka tam przy klimie menualnej do wentylatorów była T10 z czego tylko 4 kabelki były podłaczone no co do czujnika ciśnienia to nie wiem ile pin ale najwyzej przełoże od tej z 99r
- piotrekvw24
- Nowicjusz
podłaczenie climatronic
takie coś dzisiaj sobie skonstruowałem nie jest to profesionalizm ale już łatwiej wypiac jest pin troszke za wąski ale dzieki temu moge wszedzie dojsc wypiąc zarówno pin (samca) jak i pin (samica)
podłaczenie climatronic
oryginalny taki przyrząd strasznie dużo kasy kosztuje
- piotrekvw24
- Nowicjusz
podłaczenie climatronic
no pojedyńczych szukałem nie znalazłem jak juz to kpl. cena od 280 za 8 sztuk lub 400 za 16 sztuk
- piotrekvw24
- Nowicjusz
podłaczenie climatronic
http://allegro.pl/wyimak-demontaz-konek ... 42880.html" onclick="window.open(this.href);return false; za sztuke 120 zł chyba ich pogięlo
podłaczenie climatronic
Witam.
Udał się swap na climatronic? Co wchodzi w skład tego gotowca i jaki koszt?
Udał się swap na climatronic? Co wchodzi w skład tego gotowca i jaki koszt?