Climatronic problem. Od kierowcy ciągle cieple
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mam problem z nawiewem a konkretnie przy ustawieniu LO na panelu powietrze od strony kierwocy dalej leci gorące i krecenie potencjometrem nic nie zmienia mimo ze temp na wyswietlaczu sie zminia. Od pasażera wszystko jest ok, reset przez ECON + przód nic nie daje, ustawia sie wszsystko na nowo ale dalej od kierowcy leci gorące.
Problem mnie strasznie denerwuje gdyz odrazu jestem rozdrazniony jak mi za gorąco
Pozdrawiam i czekam na pomoc
Krzysiek
aha golfik jest z 2005r 1.9 TDI 4Motion ale chyba to nie ma az takiego znaczenia gdyz w kazdym VW jest podobny system.
Mam problem z nawiewem a konkretnie przy ustawieniu LO na panelu powietrze od strony kierwocy dalej leci gorące i krecenie potencjometrem nic nie zmienia mimo ze temp na wyswietlaczu sie zminia. Od pasażera wszystko jest ok, reset przez ECON + przód nic nie daje, ustawia sie wszsystko na nowo ale dalej od kierowcy leci gorące.
Problem mnie strasznie denerwuje gdyz odrazu jestem rozdrazniony jak mi za gorąco
Pozdrawiam i czekam na pomoc
Krzysiek
aha golfik jest z 2005r 1.9 TDI 4Motion ale chyba to nie ma az takiego znaczenia gdyz w kazdym VW jest podobny system.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Walnął silnik który steruje klapą ciepło zimno po twojej stronie.Proponuje odczytać kody błędów vcd-esem i powinieneś wszystko wiedzieć.
Ok dzieki bede jutro dzialac z samego rana i zobaczymy co sie okaze.
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
To jest silnik nastawczy klapy temperatury z lewej strony V158
no wlasnie troche o tym poczytalem i zrobilem ECON + obieg zamkniety i takie oto bledy mi sie pokazaly http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/51c ... a696a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pod kompa niestety jeszcze nie mialem kiedy podlaczyc bo znajomego nie ma
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Re: Climatronic problem. Od kierowcy ciągle cieple
Do tych kodów nie posiadam opisów poczekajmy na kolegę i kompa.Ruszko pisze:no wlasnie troche o tym poczytalem i zrobilem ECON + obieg zamkniety i takie oto bledy mi sie pokazaly http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/51c ... a696a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Wszystko na to wskazuje. Vag lub VCD-es pokazał by nr.silnika.No to trzeba chyba szukać silnika i wymiana.Ruszko pisze:Takie oto cos pokazala diagnostyka co wskazuje chyba faktycznie na ow silniczek
Witam jeszcze jedna sprawa czy ten silniczek ma jakis nr po ktorym uda mi sie go gdzies kupic? bo szukajac v158 nigdzie nie ma a np ten http://allegro.pl/silniczek-nastawnik-n ... 90343.html" onclick="window.open(this.href);return false; ma v68 ale nazwa identyczna. Bede wdzieczny za pomoc
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Re: Climatronic problem. Od kierowcy ciągle cieple
Na to wygląda.Ja na Twoim miejscu bym to dobrał w serwisie (sam numer silnika klapy) po numerze vin auta.Ruszko pisze:to czyli ten z paska b6 to ten sam ?