Brak ogrzewania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak ogrzewania
Witam. Mam problem w moim mk2. Po nagrzaniu silnika do temp około 90 stopni powietrze z nawiewów leci lekko letnie. Rury idące do nagrzewnicy od silnika są obie gorące. Klapki sterujące działają poprawnie. Termostat nowy. Dmuchawa sprawna na zimnym wali jak szalona. Nagrzewnica jest gorąca aż parzy. Wujek podpowiedział mi że problemem może być to że jest zapchana nagrzewnica. I może być w tym sporo racji bo z tego co się orientuję filtru kabinowego ten samochód nie widział długie lata (mam go od nie dawna). Czy problem może w tym tkwić czy jeszcze coś innego? Jutro mam zamiar wyciągnąć nagrzewnicę.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Brak ogrzewania
Poczytaj;
viewtopic.php?f=143&t=485561" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=143&t=433310" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=143&t=485561" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=143&t=433310" onclick="window.open(this.href);return false;
Brak ogrzewania
U mnie klapki sterujące są zasłonięte. Przeczytałem wiele tematów i pozostaje mi tylko sprawdzić czy nagrzewnica jest drożna. Tylko chciałem spytać czy jest jeszcze inna opcja
Re: Brak ogrzewania
wydaje się że nagrzewnica jest drożnagora1234 pisze: Rury idące do nagrzewnicy od silnika są obie gorące
,
można to sprawdzić bez jej demontażu przecież ,ściągasz dolot i wyjście z nagrzewnicy,do jednego króćca podłączasz wąż z wodą bieżącą( lub powietrzem)gora1234 pisze:Jutro mam zamiar wyciągnąć nagrzewnicę.
do drugiego w przypadku wody dobrze jest dać kawałek przewodu żeby nie lało się na silnik.
,a swoją drogą, skoro wszystko jest sprawne jak piszesz to powinno być ok.
Brak ogrzewania
wszystko sprawdziłem ale powietrze nadal leci tylko ciepłe, nie jestem pewny czy w tym aucie tak powinno być czy powinno być cieplejsze, dla porównania w passacie b4 którym jeździłem było znacznie cieplejsze
Re: Brak ogrzewania
mówimy o tej samej klapce,ta w linku jest z 3 ale u Ciebie jest też taka,gora1234 pisze:U mnie klapki sterujące są zasłonięte
viewtopic.php?f=14&t=555882" onclick="window.open(this.href);return false;