Witam mam takie pytanie jak powinny chodzic wentylatory w borze 1,9 tdi przy właczonej klimatyzacji?
W mojej borowce wlaczaja sie 2 wentylatory ale tak jakby od razu na 2 bieg wchodza nie wazne czy cieply czy zimny i co chwile sie wyłaczaja 5 sek pochodza i stopuja i za chwile znow i tak w kolko i moje zapytanie jest takie czy ten typ tak ma ? czy moge cos miec nie tak w elektryce ? prosze o porade dzis nabijałem klime i dochodzi do 18 atmosfer i dopiero wentylatory wlaczaja sie i chodza tak jak pisalem wyzej
Bora AHF Klimatyzacja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Bora AHF Klimatyzacja
sterownik? wentylator raczej dobry bo by poprostu chodzil 1 wentyl a nie zaraz po wlaczeniu kompresora odpalalo by 2 wentylatory i to na 2 biegu
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Bora AHF Klimatyzacja
sprawdź pierwszy bieg wentylatorów na krótko...
identyczne objawy są przy niskim ciśnieniu czynnika...
identyczne objawy są przy niskim ciśnieniu czynnika...
Bora AHF Klimatyzacja
czynnik byl dzisiaj nabijany i jest napewno ok ... wczesniej bylo 260 g i klima tak samo chodzila ( o dziwo dzialala ) nie tak jak miala ale chodzila sprawdze jutro wentylatory ale obstawiam ze sa dobre bo by nie wlaczalo od razu 2 biegu zaraz jak kompresor zaskoczy ... kumplowi jak nie trybil 1 bieg wentyla to chodzil tylko 1 wentylator tak samo po nabiciu