Witam, nie jestem pewien czy to jest dobry dział, jak coś to proszę o przeniesienie lub informację to napiszę to w odpowiednim dziale.
Mam problem z ubywającym płynem chłodniczym, problem występuje tylko jeżeli nawiew ustawie pomiędzy zimnym a ciepłym nie ważne w której pozycji. Nie występuje jeżeli mam ciągle ustawione na zimnym lub ciepłym. Po dolaniu płynu do kreski max i przejechaniu około 20km ustawionym na zimnym to nic nie ubyło, następne 3 dni miałem ustawione po środku zimne/ciepłe i płynu ubyło do wartości poniżej połowy w zbiorniczku (i to nie jest tak, że auto źle stało i inaczej płyn się ustawił, sprawdzałem w tym samym miejscu na równym podłożu).
Wie ktoś co może być problemem, bo zima nadchodzi i nie chce dolewać ciągle płynu.
Golf jest bez klimatyzacji
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam,
Tomek
Ubywający płyn chłodniczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sprawdź czy nie masz mokrej podłogi pod dywanikami z przodu. Jeśli będzie mokro to cieknie z nagrzewnicy do środka auta i stąd ubytek . Może być też wyciek gdzieś na gumowych wężykach pod maską lub nawet początek końca uszczelki pod głowicą (woda może uciekać przez kanały wydechowe ) . Daj znać jak posprawdzasz . pozdr
Ale to by nie uciekało ciągle z nagrzewnicy jeżeli była by walnięta? Jak to tam jest zbudowane w ogóle? I tak samo było by przy uszczelce ciągle by mi lało, nawet jakbym miał na zimnym ustawione.
Dywaniki nie są mokre, nawet nie są wilgotne
Dywaniki nie są mokre, nawet nie są wilgotne
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
skoro dywany suche ,nagrzewnica raczej OK , co do uszczelki pod głowicą to miałem taki przypadek właśnie w golfie 3 ,że nigdzie nie było widać wycieku, olej był czysty , plyn chłodniczy też ale płyn uciekał przez kanały wydechowe i dlatego nic nie było widać . U mnie z czasem ubywało coraz więcej i musiałem zrobić uszczelkę i było OK . Nie mówię,że u Ciebie jest tak samo ale dobrze pooglądaj na odpalonym silniku czy nie ma gdzieś małego wycieku . Póki co obserwuj stan i małe ubytki uzupełniaj, jeśli zacznie ubywać coraz więcej to może być ta uszczelka.