Nie załącza sie wentylator oraz klima.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Posiadam golfa 4 1.6 z 98roku . Po wciśnięciu AC (klima manual) nie załącza się wentylator klimy oraz sorezarka. We wtytce jest 4,6V. Sprawdzę kostkę nad rozrusznikiem raz ja robiłem. Sprawdzę kostkę nad aku. I podepne na krutko czy sie klima zakacza. Tylko tak czy wentylator powinien chodzic mimo nie sprawnej sprężarki. I na odwrót?? Co jeszcze spr??
Posiadam golfa 4 1.6 z 98roku . Po wciśnięciu AC (klima manual) nie załącza się wentylator klimy oraz sorezarka. We wtytce jest 4,6V. Sprawdzę kostkę nad rozrusznikiem raz ja robiłem. Sprawdzę kostkę nad aku. I podepne na krutko czy sie klima zakacza. Tylko tak czy wentylator powinien chodzic mimo nie sprawnej sprężarki. I na odwrót?? Co jeszcze spr??
Jest dokładnie tak jak pisze Hubi14. Klima nie "ruszy" jak temperatura będzie poniżej 5°C
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
Posiadam manualną klime nie climatronic wydaje mi się wręcz jestem pewien że w zimie mi odpalała klima. Muszę sprawdzić przewody bo 5miesięcy temu miałem przekładke silnika moze po prostu mechanik coś przeoczył.
nie ważne jaka klima, poniżej pewnej temperatury się nie załączy bo by się uszkodziła...
Re: Nie załącza sie wentylator oraz klima.
marcu186, jeśli temperatura będzie poniżej 5 st celcjusza nie ma bata żeby Ci klima działała
Jedynie w nowych układach z kompresorem pracującym non-stop w pewnych warunkach na maksymalnie 2-3 minuty uruchomi się kompresor w temperaturach nie mniejszych jak -2*C. Ale tak jak wyżej napisano - jest to niebezpieczne dla kompresora, bo ciśnienie w układzie spada do niemal 0 bar.
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Ok, dzieki wielkie za poświęcony czas. Teraz czekam na +5
Klima się załączyła.
W vag-u pojawił się błąd nie wiem czy ma coś wspólnego:
792-włącznik ciśnieniowy klimatyzacji F129
sygnał za mały BŁĄD SPORADYCZNY
Klima się załączyła.
W vag-u pojawił się błąd nie wiem czy ma coś wspólnego: