Środkowy nawiew nie dmucha
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich. Jako iż jest to mój pierwszy i na pewno nie ostatni post to chciałbym się przywitać.
Cześć
Od miesiąca jestem posiadaczem pięknego auta czyli Golfika V
Zawsze o nim marzyłem ale to już może w innym temacie, przejdźmy do rzeczy.
Od niedawna zauważyłem że w moim golfiku nie działają przednie nawiewy nic z nich nie dmucha.
Boczne działają pięknie łądnie a te po środku które zaznaczyłem wcale nie dmuchają.
Pod szybą jest nawiew czy to może być powodem ? Czy jest to normalne bo nie wiem właśnie czy powinno to działać:)
Pod spodem załączam zdjęcie o co mi chodzi
Golf 5 - 1.9 TDI 105km
2005 rocznik
Pozdrawiam i proszę o pomoc gdyż poprostu jestem ciekaw
Cześć
Od miesiąca jestem posiadaczem pięknego auta czyli Golfika V
Zawsze o nim marzyłem ale to już może w innym temacie, przejdźmy do rzeczy.
Od niedawna zauważyłem że w moim golfiku nie działają przednie nawiewy nic z nich nie dmucha.
Boczne działają pięknie łądnie a te po środku które zaznaczyłem wcale nie dmuchają.
Pod szybą jest nawiew czy to może być powodem ? Czy jest to normalne bo nie wiem właśnie czy powinno to działać:)
Pod spodem załączam zdjęcie o co mi chodzi
Golf 5 - 1.9 TDI 105km
2005 rocznik
Pozdrawiam i proszę o pomoc gdyż poprostu jestem ciekaw
Pod szybą to każde przecież auto musi mieć żeby dmuchało coś na szybę. Podejrzewam że zaciął się klimatronik, albo klapki sterujące nawiewem. Odłącz akumulator, albo zrób reset klapek " onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6275086" onclick="window.open(this.href);return false; <---- Mój Borat
Re: Środkowy nawiew nie dmucha
Zrobiłem obydwie te rzeczy.
Czyli odłączyłem akumulator oraz zresetowałem klapki.
Efekt ? Szczerze mówiąc nic nie pomogło niestety jest tak samo.
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?
Czyli odłączyłem akumulator oraz zresetowałem klapki.
Efekt ? Szczerze mówiąc nic nie pomogło niestety jest tak samo.
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Tak . Odczytać kody błędów z sterownika klimatyzacji.Baroszek pisze:Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?
Jeśli mi ktoś powie jak to zrobić to to zrobię
I wypisać kolejno czy jak bo wiem jak się to włącza ale niestety nie wiem jak się odczytuje
Chcę zadbać o tego golfa najpierw od mniejszych spraw które można zrobić w domu a potem gdy będzie jakiś grosz zająć się poważniejszymi.
Czyli np. świst przy zmianie biegu oraz blokowanie się wstecznego
I wypisać kolejno czy jak bo wiem jak się to włącza ale niestety nie wiem jak się odczytuje
Chcę zadbać o tego golfa najpierw od mniejszych spraw które można zrobić w domu a potem gdy będzie jakiś grosz zająć się poważniejszymi.
Czyli np. świst przy zmianie biegu oraz blokowanie się wstecznego
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Tu masz temat bo podejrzewam że nie posiadasz żadnego interfejsu.
viewtopic.php?f=2&t=443347&start=700" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=2&t=443347&start=700" onclick="window.open(this.href);return false;
Czytając to jestem załamany Nie wiem co do czego i co z czym
Może wydaje się wam to śmieszne ale nie znam się na tym
Czasem sobie grzebię w golfiku i uczę się co i jak ale z tym nie dam sobie rady.
Chyba zostaje mi niestety tylko jakiś mechanik
Może wydaje się wam to śmieszne ale nie znam się na tym
Czasem sobie grzebię w golfiku i uczę się co i jak ale z tym nie dam sobie rady.
Chyba zostaje mi niestety tylko jakiś mechanik
http://www.golfv.netrar.pl/viewtopic.php?id=1145" onclick="window.open(this.href);return false; post nr 6 i powinno Ci pokazać błędy
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6275086" onclick="window.open(this.href);return false; <---- Mój Borat
Kolego znajdź kogoś z vcds-em i niech Ci zczyta błędy i zrobi korelację klap, jak nie pomoże to pewnie zaciął się lub padł silniczek sterujący...
A nawiew na górze deski na środku służy do przewietrzania wnętrza, taki pomysł dodatkowy w mk5 przy klimatroniku....
A nawiew na górze deski na środku służy do przewietrzania wnętrza, taki pomysł dodatkowy w mk5 przy klimatroniku....
Sorry za odkop, ale gdzie znajduje się ten silniczek sterujący i jak do niego dotrzeć? Ja też mam problem z nawiewami, nie wszystkie działają i szukam przyczyny.marmi m pisze:Kolego znajdź kogoś z vcds-em i niech Ci zczyta błędy i zrobi korelację klap, jak nie pomoże to pewnie zaciął się lub padł silniczek sterujący...
Silniczków jest kilka znajdują się przy zespole nadmuchu wszystko schowane pod deską...