nie dziala klima
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie dziala klima
Koledzy mam taki problem od wczoraj nie dzialmi klima auto to vw golf v 1.9 bkc. Klima dwustrefowa ogolnie klima nabita brak wyciekow itd. Poprostu kiedy ja wlaczam to wentylatory wogole nie dzialaja. Dowiedzialem sie ze mozna zrobic test przyciskajac econ i obieg zamkniety razem i zalaczyc zaplon i podczas tego testu wentylatory wlaczaja sie wiec bezpieczniki ok chyba ze sa jakies od sterownikow. Podlaczylem vcds i blad jest od klapy ale mam go odkad kupilem auto 3 lata i bylo okej. Moze macie jakies sugestie gdzie i czego szukac moze w menu klimy trzeba cos zmienic o ile sie da. Koledzy pomozcie bo przeciez pogoda daje niezle.
nie dziala klima
A skąd wiesz że czynnik jest? Jest on bezbarwny więc wycieków nie zauważysz. Poza tym weź kompa i zrób output tests i wtedy zobaczysz czy się wentylatory odpalą, sprawa druga po tym zabiegu zrób basic settings i pokasuj błędy. jeśli dalej nie będzie klimy to podjedź do warsztatu niech sprawdzą czy jest czynnik.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6275086" onclick="window.open(this.href);return false; <---- Mój Borat
-
- VWGolf.pl Killer
nie dziala klima
kolego Tomos15, co z tego że bezbarwny!!!pomimo tego gaz jak ucieka w tym miejscu zostaje ślad po oleju od smarowania sprężarki zawsze a tym bardziej że dzień do tyłu działała,drugi temat to pomimo braku gazu wentyle pracują ale nie pracuje sprężarka stoi bo czujnik nie czuje ciśnienia i jej nie załączy,proponuje miernikiem sprawdzić bezpieczniki bo nieraz tak było że wydaje się cały a nie działa...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
nie dziala klima
Kolego sprawdzilem jeden jest przy aku 40a i dwa przy slupku nr 5 i 25 i sa okej chyba ze sa jakies inne jeszcze. Jeszcze jedno male ale wydaje mi sie ze nie dziala elektro zawor bo przy wlaczeniu klimy powinien pukac a w nim nic sie nie dzieje da sie to jakos sprawdzic na krotko czy cos.
Jeszcze raz sprawdzilem bledy i wyskakuje mi taki OE5 02h I nie mozna go skasowac. Wydaje mi sie ze sprezarka wogole sie nie wlacza i tu jest caly problem pytanie co moze byc tego przyczyna i czy mozna sprezarke jakos na krotko wlaczyc zeby ja sprawdzic
Jeszcze raz sprawdzilem bledy i wyskakuje mi taki OE5 02h I nie mozna go skasowac. Wydaje mi sie ze sprezarka wogole sie nie wlacza i tu jest caly problem pytanie co moze byc tego przyczyna i czy mozna sprezarke jakos na krotko wlaczyc zeby ja sprawdzic
nie dziala klima
bioly05011, to wytłumacz mi dlaczego jak mi padła klima, bo były dziury w 2 miejscach (na wężu koło przewodu IC oraz na łączeniu z filtrem) to nie było widać żadnych wycieków i dopiero w serwisie klimy wprowadzili coś do układu i sprawdzili gdzie jest wyciek?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6275086" onclick="window.open(this.href);return false; <---- Mój Borat
-
- VWGolf.pl Killer
nie dziala klima
no widzisz ,nawet nie wiesz co,nawet nie wiesz za co zapłaciłeś...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
nie dziala klima
Ale dalej nie wytłumaczyłeś mi tego o co spytałem, a zapłaciłem za naprawę układu klimy. Działa? Działa, był wyciek, zrobili i uj pisać że nie wiem za co zapłaciłem. Najwidoczniej brak Ci argumentów
Re: nie dziala klima
Kolego wypnij wtyczkę od spreżarki i zobacz czy jest napięcie, jak jest to padła sprężarka albo jej sprzęgło...
Re: nie dziala klima
albo jej elektrozawór.marmi m pisze:Kolego wypnij wtyczkę od spreżarki i zobacz czy jest napięcie, jak jest to padła sprężarka albo jej sprzęgło...
Opcji jest wiele, podstawa to sprawdzic obecnosc czynnika (nie zawsze widac wyciek czynnika). Dalej pomiar ciśnień LP i HP. Jeżeli ciśnienia są ok to klapy a jeżeli nie to ssprawdzic wysterowanie sprężarki (jakie jest wypełnienie PWMu i jak zmieniają się ciśnienia)
Regeneracja sprężarek klimatyzacji samochodowej