Osuszacz klimatyzacji puszcza plyn
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Wczoraj wymieniajac olej zauwazylem ze osuszacz od dolu w miejscu gdzie przykreca sie waz puszcza plyn. Trzeba wymienic caly czy moze wymienia sie jakies oringi?
Wczoraj wymieniajac olej zauwazylem ze osuszacz od dolu w miejscu gdzie przykreca sie waz puszcza plyn. Trzeba wymienic caly czy moze wymienia sie jakies oringi?
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
rurka, która do niego wchodzi jest z oringiem, do wymiany trzeba oczywiście spuścić środek chłodniczy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Osuszacz klimatyzacji puszcza plyn
Czyli tylko oring wymienic? Wiesz moze jaki jest jego wymiar?
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Bedziesz mial spuszczony czynnik chlodniczy wiec wymien od razu oba oringi
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
Dzieki tak zrobie. Oba oringi sa takie same? Jak spuszcze czynnik, wymienie oringi to od razu trzeba czynnik uzupelnic?
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Uzupełnisz czynnik, jak będziesz chciał żeby klima Ci wróciła Tylko przed tym zrób próżnie, bo różnie to bywa z nowymi oringamideskjet pisze:Dzieki tak zrobie. Oba oringi sa takie same? Jak spuszcze czynnik, wymienie oringi to od razu trzeba czynnik uzupelnic?
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Co ma próżnia do nowych oringów ?m4ayhem pisze:Tylko przed tym zrób próżnie, bo różnie to bywa z nowymi oringami
Wiesz w ogóle po co się robi próżnię?
Wiem co ma próżnia, do nowych oringów. Wiesz dlaczego w większości zakłada się stare ori, czy jesteś książkowym molem ?waski1 pisze:Co ma próżnia do nowych oringów ?m4ayhem pisze:Tylko przed tym zrób próżnie, bo różnie to bywa z nowymi oringami
Wiesz w ogóle po co się robi próżnię?
Jak będzie nieszczelność bo się oring (w tym przypadku gumowa uszczelka) zegnie, cokolwiek się stanie, to będzie problem i choć próżnia może nie wykryć mini wycieku, to warto zrobić bo po prostu dowiesz się jaką masz szczelność pod ciśnieniem. Drugą bardzo ważną, jak nie najważniejszą rzeczą po co robić próżnię przy wymianie osuszacza to pochłąniecie wilgoci z nowego osuczacza i całego układu jeśli był przedmuchany powietrzenem, cokolwiek.. Jeśli nie wiesz kolego, osuszacz powinno się montować po godzinie od wyjęcia z folii, a to też bardzo przydatna informacja.
No ale może ja się nie znam, bo nie mam "pomógł"
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Widzę że ktoś tu zażył tabletkę agresji. Twoja racja a mój spokój.
Tutaj nie chodzi o agresję, tylko o ciągnięcie niepotrzebnej dyskusji która nie ma nic związanego z rozwiązaniem problemu. Powiedz mi czy nie mam racji ?waski1 pisze:Widzę że ktoś tu zażył tabletkę agresji. Twoja racja a mój spokój.
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Teraz już nie bo edytowałeś post.m4ayhem pisze:Tutaj nie chodzi o agresję
Hehehe, zawsze jest jakaś wymówka, nieważnewaski1 pisze:Teraz już nie bo edytowałeś post.m4ayhem pisze:Tutaj nie chodzi o agresję