Problem z klimatronikiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- jerryurbanski
- Nowicjusz
Problem z klimatronikiem
Witam
Mam takie pytanko.Po przekręceniu zapłonu klimatronik miga,po podpięciu pod komputer pokazuje że jest coś nie tak z silniczkiem bądź klapką od silniczka która otwiera/zamyka dopływ powietrza z zewnątrz.Czy konieczny jest demontaż deski rozdzielczej żeby się do tego dostać?
Mam takie pytanko.Po przekręceniu zapłonu klimatronik miga,po podpięciu pod komputer pokazuje że jest coś nie tak z silniczkiem bądź klapką od silniczka która otwiera/zamyka dopływ powietrza z zewnątrz.Czy konieczny jest demontaż deski rozdzielczej żeby się do tego dostać?
Problem z klimatronikiem
Wrzuć tu kod błędu , bo są tam 2 klapki
jedna sterowana podciśnieniową a druga elektrycznie
jedna sterowana podciśnieniową a druga elektrycznie
- jerryurbanski
- Nowicjusz
Problem z klimatronikiem
Kod 1272 Siłownik klapy centralnej-niesprawny siłownik klapy centralnej.
Wrzucam zdjęcie części którą już miałem wymienianą ale nie sądze żeby to było to.Ale może któryś z silniczków jest współzamienny(ten co zasysa powietrze jest padnięty).
Wrzucam zdjęcie części którą już miałem wymienianą ale nie sądze żeby to było to.Ale może któryś z silniczków jest współzamienny(ten co zasysa powietrze jest padnięty).
Problem z klimatronikiem
Musisz ściągać deskę raczej , padł ci silniczek sterujący dystrybucją powietrza między nawiewem na szybę a kratkami w desce.
- jerryurbanski
- Nowicjusz
- jerryurbanski
- Nowicjusz
Problem z klimatronikiem
Czy po włączeniu nawiewu na kratki nad radiem ta klapka powinna się otworzyć ?
Jeśli tak to znaczy wymiana bo ona ani drgnie ?
Jak to rozebrać bo po ściągnięciu deski brakło mi jakoś koncepcji.
Problem z klimatronikiem
Powinna się otworzyć , silniczek sterujący klapą mas od spodu .
Bez wyciągnięcia całego kombajnu nic nie zrobisz .
Bez wyciągnięcia całego kombajnu nic nie zrobisz .
- jerryurbanski
- Nowicjusz
Problem z klimatronikiem
[URL=http://www.fotem.pl/show/full/624aeffae ... a19849ee24][/URL
Jeszcze pytanko,który to będzie silniczek od tej klapki 10 czy 12 ? Bo w Classic Parts tylko 12 jest dostępna.
Jeszcze pytanko,który to będzie silniczek od tej klapki 10 czy 12 ? Bo w Classic Parts tylko 12 jest dostępna.
Problem z klimatronikiem
Z tym ci już za bardzo nie pomogę bo dawno to składałem . ale raczej będzie to 12
- jerryurbanski
- Nowicjusz
Problem z klimatronikiem
Jak się zabrać do demontażu tego kombajnu,od czego zacząć ? Nie da się wyjąć tylko tej komory rozdzielającej,jak to nazwali w VW ?
Problem z klimatronikiem
Nie ma szans , musialbys wylamac kilka spinek
Żeby zdemontować musisz ściągnąć odkręcić metalową belkę pod deską i kilka śrób od strony silnika
Żeby zdemontować musisz ściągnąć odkręcić metalową belkę pod deską i kilka śrób od strony silnika
- jerryurbanski
- Nowicjusz
Problem z klimatronikiem
Udało mi się wyciągnąć ten silniczek.Tyle roboty a tu taki malutki powód ale kombajnu nie trzebabyło ściągać,jedynie nawiewy na nogi ściągnąć i kątowy śrubokręt.Może i nawet nie trzeba było ściągać deski.
Problem z klimatronikiem
O widzisz , fajnie że nie trzeba rozbierać wszystkiego mi się wydawało że cały ten kombajn trochę niżej jest