radio w mk3 pod popielniczką ??
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
radio w mk3 pod popielniczką ??
Witam Wszystkich.
Mam pytanie: Czy ktoś z was montował w MK3 radio w dolnej środkowej konsoli pod popielniczką? Jak tak to proszę o poradę jak to zrobić.
Mam pytanie: Czy ktoś z was montował w MK3 radio w dolnej środkowej konsoli pod popielniczką? Jak tak to proszę o poradę jak to zrobić.
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie bardzo się da.krazek1 pisze:Mam pytanie: Czy ktoś z was montował w MK3 radio w dolnej środkowej konsoli pod popielniczką? Jak tak to proszę o poradę jak to zrobić.
A jeżeli to większa rzeźba.
Z tego względu, że ta kieszeń i ogólnie miejsce w tunelu zwęża się ku tyłowi.
Nie wepchniesz po prostu radia na tyle głęboko co potrzeba bo się nie mieści.
Obrazowo:
Tunel........Radio
Wiem że prostacki rysuneczek ale mniej więcej tak to od góry wygląda.
Coś krótszego np. procesor dźwięku pasuje tam idealnie, radio natomiast jest za długie i wchodzi mniej więcej do 3/5 tego tunelu, w związku z czym wystaje z przodu...
Być może da się to jakoś ogarnąć ale to już większa rzeźba.
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
- Chmielu
- Kontakt:
No ale właśnie o to chodzi, że w tym kawałku o którym mówisz - plastiku to spoko, wytnie się kawałeczek i niby dobrze pasuje, ale potem jak chcesz to wszystko włożyć to zonk....djtom pisze:mozna zakupic testowo ten kawalek tunelu na allegro i porzezbic.
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
- Dawca_Nerek
- Forum Master
No rzeczywiście cieżki temat patrząć na obrazek
Ale czy tam dalej coś się znajduje że radio chaczy? Bo kształt tunelu jest dobry bo nie trzeba będzie modzić z podparciem od dołu.Chmielu pisze:...radio natomiast jest za długie i wchodzi mniej więcej do 3/5 tego tunelu, w związku z czym wystaje z przodu...
Myśle że jesli się bawić w radyjko na dole to nie lepiej już tam wsadzi jakiś "VW GOLF V RCD 300" 2 din ?
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- Chmielu
- Kontakt:
Tak.Dawca_Nerek pisze:Ale czy tam dalej coś się znajduje że radio chaczy?
Tunel.
Tak samo się zwęża jak plastikowa półeczka, tylko w plastiku to dziurę zrobisz a w karoserii już ciężej.
- Chmielu
- Kontakt:
No właśnie.krazek1 pisze:Bo wolę jak radio jest niżej
Ja też kombinowałem w tym kierunku.
W miejscu radia chciałem zamontować sobie wskaźniki dodatkowe.
No a druga sprawa, że to trochę zmyłka dla złodzieja - na pierwszy rzut oka nie widać radia bo w jego miejscu co innego.
A na dole chciałem dodatkowo jakąś zasuwaną zasłonkę żeby w ogóle radia nie wyjmować - no ale plan nie powiódł się ....
- Dawid_VW
- Nowicjusz
- Kontakt:
moglbys mi przeslac fotke jak to u ciebie wyglada na gg albo poczte?? ja mam mk3 ale kumpel wlasnie chce sie zabawic w takie cos, chodzi o to czy to estetycznie wyglada i nie ma zadziorow i co proponujesz w miejsce wejscia seryjnegopiotr2 pisze:niema to jak mk2 ja mam na dole
[size=200][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=91523]Moje MK3[/url][/size] [img]http://img92.imageshack.us/img92/2944/001wn7.gif[/img]