głosniki a moc kanału w radiu Golf III
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
głosniki a moc kanału w radiu Golf III
Witam
Kupiłem sobie ostanio radio JVCg331 ktore ma 4x50W i w desce mam 2 80W glosniki i dodalem w drzwiach po jednym 60W kazdy niestety po podlaczeniu poprzedniego radia bo tamto bylo zepsute dzwiek z glosnikow bylo slychac dopiero po wlaczeniu pełnej mocy tego radia czyli na full...a wczesniej byly tylko te w desce i bylo dobrze tylko radio do d**y...Czy to wina ze dalem za duzą moc glosnikow??powiedziano mi ze sie tak robi(elektryk tak powiedzial)...czy powinienem sobie wzmacniasz wsadzic czy poprostu zle cos podlaczylem...
a drugie jakie kable powinny wystawac do podlaczenia radia w golfie 3??o kolory mi chodzi i ktory jest do czego?
Kupiłem sobie ostanio radio JVCg331 ktore ma 4x50W i w desce mam 2 80W glosniki i dodalem w drzwiach po jednym 60W kazdy niestety po podlaczeniu poprzedniego radia bo tamto bylo zepsute dzwiek z glosnikow bylo slychac dopiero po wlaczeniu pełnej mocy tego radia czyli na full...a wczesniej byly tylko te w desce i bylo dobrze tylko radio do d**y...Czy to wina ze dalem za duzą moc glosnikow??powiedziano mi ze sie tak robi(elektryk tak powiedzial)...czy powinienem sobie wzmacniasz wsadzic czy poprostu zle cos podlaczylem...
a drugie jakie kable powinny wystawac do podlaczenia radia w golfie 3??o kolory mi chodzi i ktory jest do czego?
Ale pogmatwales...zupelnie nie wiem o co komon ...ale na wstepie zapoznal bym sie z FAQ i tak na marginesie to moce które podajesz so t omoce wziete z kosmosu(max)...w rzeczywistosci radio ktore posiadasz nie ma wiecej niz 15RMS na kanal...zapewne tak samo jest z twoimi glosnikami...podlacz to wszystko tak jak nakazuje sztuka CA czyli kazdy glosnik do oddzielnego kanalu i dzwiek jakis ci poplynie
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
- Michal-majster
- Nowicjusz
- Kontakt:
można by je podłączyć równolegle ale musiałyby mieć po 8ohm ale znowu ciężko takie spotkać tak więc zostaje Ci albo kupić zwrotnice albo każdy głośnik pod osobny kanał i jak masz coś z tyłu do podłączenia to pozostaje Ci to podłączyć tylko ze wzmaka.ćwikła pisze:Jesli nie masz odpowiednich zwrotnic to takim podlaczeniem mozesz tylko uszkodzic radyjko bowiem podlaczenie równolegle jakie robisz to obciazenie dla radia rzedy 2 ohmów....a specyfikacja radia do od 4-8oma
Pozdrawiam.
te w desce to same gwizdki czy czy wspólosiowe( glosnik z gwizdkiem) ? jesli normalne glosniki to podlacz tak ze te z deski osobno pod kanaly przednie radia a te w dzwiach pod kanaly tylne radia
podlacz tak jak napisalem wyzej, jeden głosnik pod jeden kanałmivhal_f pisze:a jesli bym podlaczyl nie tak rownolegle jak wczesniej tylko 2glosniki bezposrednio pod jeden kanal radia...to bylo by to samo??i co to sa te zwrotnice
>>>>>White GL by Stary<<<<