Jak programowac stacje w becie?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jak programowac stacje w becie?
Mam takie stare radyjko z IIki, 4 przyciski do wyboru stacji radiowej, 4 do zmiany fal etc i pokretelko do glosnosci. Potrafie uruchomic wyszukiwanie (choc o dziwo i taki nic nie znajduje) ale nie potrafie ustawic stacji pod klawisz. Wszelkie wskazowki mile widziane
Dzieki za odpowiedz.kiss pisze:Przycisk stacji, pod którym ma zostać zapamiętana stacja radiowa, przytrzymać wciśnięty tak długo, aż wybór zostanie potwierdzony sygnałem tonowym.
UWAGA
Podczas zapisywania zwrócić uwagę, by wyświetlana była nazwa stacji a nie opcjonalne informacje tekstowe gdyż wtedy zostaną one zapamiętane.
Zeby uscislic, sprawdzilem ze to radio jest datowane na lata 91-93 Blaupunkt. Wyswietlacz pokazuje tylko czestotliwosc stacji. W momencie kiedy wcisne pokretlo zaczyna wyszukiwac, niestety nie znajduje. wydaje mi sie ze nie da sie tam wyszukiwac recznie. Zakladajac ze sie nie da i ze nie znajduje mi stacji, jak mam zatrzymac wyszukiwanie?
@kiss
email wyslalem na twoja skrzynke. Z gory dzieki za instrukcje.
W koncu jakims trafem udalo mi sie cos zaprogramowac. Okazalo sie ze musi byc wlaczony przycisk DX. Wtedy mozna wlaczyc wyszukiwanie i w niewielkim zakresie dostroic recznie wciskajac pokretlo glosnosci.
Kiss POMÓGŁ
Mam pytanie z troche innej beczki: czy to normalne ze do zasilania radia wystarczy podlaczony plus i wetknieta antena radia?
email wyslalem na twoja skrzynke. Z gory dzieki za instrukcje.
W koncu jakims trafem udalo mi sie cos zaprogramowac. Okazalo sie ze musi byc wlaczony przycisk DX. Wtedy mozna wlaczyc wyszukiwanie i w niewielkim zakresie dostroic recznie wciskajac pokretlo glosnosci.
Kiss POMÓGŁ
Mam pytanie z troche innej beczki: czy to normalne ze do zasilania radia wystarczy podlaczony plus i wetknieta antena radia?
bo masa idzie po kablu antenowym (ekranie) ale to nienajlepsze rozwiazanie.
Prawidłowo masa osobno.
Poza tym DX to wyższa czułośc w radyjku (analogicznie do CB) dlatego dopiero wtedy udaje sie coś znależć.
poza tym jesli mówimy o tej samej becie co moja to właśnie wczoraj odkryłem ze to kupa złomu. I nie chodzi o to ze stara i tylko na kasety....
poprostu nawet na tle innych produkowanych wtedy radii i to głownie ze względu na jakośc przedwzmacniacza.
Prawidłowo masa osobno.
Poza tym DX to wyższa czułośc w radyjku (analogicznie do CB) dlatego dopiero wtedy udaje sie coś znależć.
poza tym jesli mówimy o tej samej becie co moja to właśnie wczoraj odkryłem ze to kupa złomu. I nie chodzi o to ze stara i tylko na kasety....
poprostu nawet na tle innych produkowanych wtedy radii i to głownie ze względu na jakośc przedwzmacniacza.
Ostatnio zmieniony pn sie 27, 2007 08:32 przez ditomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba z tym radiem faktycznie nie jest najlepiej, odbiera bardzo slabo.. dzisiaj pokusilem sie o zmiane anteny i ... utknalem nie wiem jak przeprowadzic przewod antenowy do kabiny. Probowalem zlokalizowac dokad prowadzi dedykowana dziurka i nic. Nawet zegary zdjalem zeby miec lepszy dostep ale chyba nie tedy droga
pzdr
pzdr