Kieszeń na radio
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Kieszeń na radio
Witam. W najbliższym czasie chce kupić sobie radio (stare ukradli mi) i dać go w kieszeń. Niestety nie wiem czy będzie ona pasować bo we wnęce na radio nie ma u mnie żadnych szyn, ani czegoś gdzie można by przymocować te kieszeń. Jak w Waszych autach (szczególnie w MK2) jest to zamocowane ?? Byłbym wdzięczny za jakieś fotki, opisy.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Nie do końca się to sprawdzi. MK2 ma niestety to do siebie, że wnęka na radio jest dość płytka. Na początek trzeba by było wyciąć/wyłamać plastik, który służy za mocowanie fabrycznego radia.
A nawet jak już to zrobimy to po zamocowaniu kieszeni na tych odginanych blaszkach w kieszeni całą kieszeń będzie i tak chodziła góra/dół.
Swego czasu pamiętam, że miałem kieszeń przymocowaną zamiast fabrycznej śrubki na nakrętkę - blachowkrętem, który utrzymywał kieszeń w poziomie, a wkręcony był w plastikowy tunel doprowadzający powietrze na szybę przednią.
Z czasem dla swojej wygody przerzuciłem kieszeń w konsolę środkową wyrzucając popielniczkę.
Pozdrawiam Kamel
A nawet jak już to zrobimy to po zamocowaniu kieszeni na tych odginanych blaszkach w kieszeni całą kieszeń będzie i tak chodziła góra/dół.
Swego czasu pamiętam, że miałem kieszeń przymocowaną zamiast fabrycznej śrubki na nakrętkę - blachowkrętem, który utrzymywał kieszeń w poziomie, a wkręcony był w plastikowy tunel doprowadzający powietrze na szybę przednią.
Z czasem dla swojej wygody przerzuciłem kieszeń w konsolę środkową wyrzucając popielniczkę.
Pozdrawiam Kamel
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
-
- Mały gagatek
Ja ostatnio montowałem radio do swojego mkII (bo wcześniej nie miałem). Zauważyłem że albo poprzedni właściciel albo może jakiś złodziejaszek obszarpał brzegi kieszeni (może jak chciał wymontować poprzednie radio a podejrzewam że był to philips bo znalazłem instrukcje obsługi. Bez problemu włożyłem w to miejsce pół kieszeń z mojego nowego radia i poodginałem te ząbki, niema najmniejszego luzu, wszystko świetnie się trzyma. Z kablami miałem problem, musiałem je jakoś pod radio wepchnąć, radio mi bardzo "ciężko", ale jest dobrze zamocowane. Pół kieszeń powinieneś dostać z radiem i zestaw kluczy do jego demontażu.
[ Dodano: 02 Lut 2008 14:39 ]
Zrobiłem ci kilka fotek jak wygląda kieszeń, trochę było ciężko bo nie mogłem radia wypiąć.
Klucze (bez nich to ciężko wyjąć radio z kieszeni)
Kieszeń:
[ Dodano: 02 Lut 2008 14:39 ]
Zrobiłem ci kilka fotek jak wygląda kieszeń, trochę było ciężko bo nie mogłem radia wypiąć.
Klucze (bez nich to ciężko wyjąć radio z kieszeni)
Kieszeń:
Nie wiem czy dobrze rozumiemy sie, nie jestem specem w tej dziedzinie i może pisze niezbyt jasno.
Chce zakupić kieszeń taką jak ta http://allegro.pl/item305092454_kieszen ... _wawa.html
Tak żeby można było szybko wyjąć radio bez odpinania kabli, poprostu jednym pociągnięciem. Nie wiedziałem tylko czy taką kieszeń dam rade u siebie zamontować bo nie widziałem tam żadnych zaczepów.
Chce zakupić kieszeń taką jak ta http://allegro.pl/item305092454_kieszen ... _wawa.html
Tak żeby można było szybko wyjąć radio bez odpinania kabli, poprostu jednym pociągnięciem. Nie wiedziałem tylko czy taką kieszeń dam rade u siebie zamontować bo nie widziałem tam żadnych zaczepów.
No i tak jak pisałem o pełnej kieszeni na radio..
Masz dwa wyjścia..
Albo wyłamanie tego plastiku we wnęce na radio i przykręcenie do tunelu nawiewu szyby (ewentualnie montaż jakiegoś stelaża pod kieszeń, ale nie ma zbytnio jak tego tam wcisnąć i do czego przymocować).
Albo wycięcie popielniczki i montaż w konsoli środkowej.
Masz dwa wyjścia..
Albo wyłamanie tego plastiku we wnęce na radio i przykręcenie do tunelu nawiewu szyby (ewentualnie montaż jakiegoś stelaża pod kieszeń, ale nie ma zbytnio jak tego tam wcisnąć i do czego przymocować).
Albo wycięcie popielniczki i montaż w konsoli środkowej.
Ostatnio zmieniony sob lut 02, 2008 22:17 przez Kamel, łącznie zmieniany 1 raz.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- szypowski1
- Ma gadane
- Kontakt: