Podlaczenie 2 wzmacniaczy help!!!

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Stecko
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Podlaczenie 2 wzmacniaczy help!!!

Post autor: Stecko » czw wrz 04, 2008 22:09

WitamForumowicze chcialbym si eporadzic Was:) Chcialbym podpiac drugi wzmacniacz do mojego audio. obecnie mam radyjko clarion 668 (2 pary chinch na wyjsciu) wzmacniacz 4 kanalowy blaupunkt tha480 , para glosnikow na przod i sub. Chcialbym podpiac 2 kanalowy wzmacniacz carpower hpb 602 i pare glosnikow na tyl(wiem wiem na tyl sie nie daje ale chce to sam zobaczyc). i tak pod blupunkta chce podpiac 4 glosniki a pod carpower zmostkowac i sub;a. Ale JAK MAM spiac te dwa wzmacniacze skoro mam tylko 2 pary chinch w radiu(na przod i tyl glosniki) carpower ma wejscie i wyjscie chinch wiec wyjscie do blaupunkta ale blaupunkt ma tylko 2 wejscia :/ ... aha i jak z zasialniem czy mozna pociagnac z 1 wzmacniacza zasilanie do drugiego?? przy zastosowaniu grubych kabli czy 2 osobne instalacje?? no i sygnalowy z radia mozna zrobic mostek na 2 wzmacniacze zeby jednoczesnie si ewlaczaly?? z gory dzieki za pomoc:)

INFO DLA ADMINA:: Na zadnym innym forum CA nie zakladalem takiego POSTU- byc moze zbieznosc uzytkownikow!!

pozdr

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » czw wrz 04, 2008 22:20

RCA> dajesz rozdzielacz RCA . Prąd > rozdzielacz prądowy . Remote> podłączas równolegle do obu wzmacniaczy .

Na początek zacznij od FAQ Nazara

Awatar użytkownika
Stecko
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Stecko » czw wrz 04, 2008 22:26

jak wyglada ten rozdzielacz pradowy?? nigdzie nie moge znalzc

Awatar użytkownika
powalla
_
_