Wzmacniacz + sub + zestaw odseparowany
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Wzmacniacz + sub + zestaw odseparowany
A więc obecnie mamtaki zestaw: alpine 9833r +zestaw odseparowany Infinity kappa perfect +AudioArt 200.2XE. Calosc sprawuje sie przyzwoicie jednak brakuje glebokiego zejscia
basu
W planach mam zakupienie głośnika JL audio 10W3V3, lub 10W3V2
ewentualnie 10w6v2 (chyba ze mozecie polecic cos innego) no i do tego wzmacniacz na miejsce Audio Arta, taki zeby
zasilil mi Infinity(2x 100W rms) i Suba(ok 300-400W rms) no i tu chyba najbardziej pasowalby wzmacniacz JLaudio 500/5. Co o tym myslicie? I jaki kondensator mozecie do tego polecic?
basu
W planach mam zakupienie głośnika JL audio 10W3V3, lub 10W3V2
ewentualnie 10w6v2 (chyba ze mozecie polecic cos innego) no i do tego wzmacniacz na miejsce Audio Arta, taki zeby
zasilil mi Infinity(2x 100W rms) i Suba(ok 300-400W rms) no i tu chyba najbardziej pasowalby wzmacniacz JLaudio 500/5. Co o tym myslicie? I jaki kondensator mozecie do tego polecic?
-
- Gadatliwa bestia
Kappa podobno ostrzy górę , więc może Audison VRx 6-kanał z all... za 2,3k , jest mocniejszy i także lepszy dźwiękowo od JL. Raczej musisz napisać jakiej muzy słuchasz to ci doradzą wzmaka. Drzwii dobrze są zrobione pod woofery ? Sub JL w3 ma 300RMS-u więc wyjście na Sub-a o mocy 250W z JL będzie gorsze od mostku z VRx-a 330W przy 4 łomach .
Oj ten audison to straszna drozyzna, chociaz bylby mile widziany (jakies inne propozycje?) Muzyka to glownie hip-hop. Drzwi sa wytlumione dobrze akurat o to sie postaralem Jesli chodzi o kase to na wszystko ok 1,5k ale ja sobie licze wg. cennika USA Bo stamtad raczej bede sprowadzal, chyba ze na alledrogo sie trafi cos ciekawego. 2 wzmacniacze + kondensator +skrzynia i 0 miejsca w bagazniku, wolalbym tego uniknac.
-
- Gadatliwa bestia
Audio.art ma 2x100W i jego zostawiasz jak Mod radzi ... myślałem że on ma coś 2x45W . 1.5k na Sub+wzmak do suba+kędzio to wymarzona kwota. 12W3 closed za 777zł widziałem i sam bym go kupił przy nadmiarze miedzi Kędzior i kable wliczając w kwotę zostaje 400zł na wzmak do JLW3 :
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=429084695
p.s. wiesz po ile chodzą używki W6
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=429084695
p.s. wiesz po ile chodzą używki W6
Ostatnio zmieniony czw wrz 04, 2008 14:56 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 1 raz.
No tez widzialem ten sub na allegro i tez sie nad nim zastanawaialem. W6 wcale nie jest taki drogi i do tego nowy (z usa nowy 10W6V2 to troche ponad 500zl+przesylka) Jesli wzialbym W6 to Rockford z moca pasuje idealnie, ale nigdy z ta firma sie nie zetknalem.
10W6V2
10W6V2
Ostatnio zmieniony czw wrz 04, 2008 17:25 przez kogut_thc, łącznie zmieniany 2 razy.
a tak schodzc z tematu niewiem czy do konca dobry pomysl aby z usa sciagac.ja mialem przeprawe z celnikami.placilem clo(mimo udowodnienia ze to urzywka ) cuda niewidy musialem robic aby cos tam zaszachmycic i niedokonca bylbym z tych okazji zadowolony(.pomijajac za ile ja je mialem,2 wzmacniaczeale to inna brocha)to ich cena plus clo i ryzyko kupna nieoryginalu to warto to przemyslec.
Ostatnio zmieniony czw wrz 04, 2008 20:39 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten JL 500/1 to moglby chyba zabic tego 10W3 ktory ma zaledwie 300W
A jak zamawiales przez Polamer czy tak ci jakis gostek wysylal? Wyslal to jako "Gift"? U nas bodajze clo i te inne bzdury wychodzi 22% jesli wartosc przedmiotu jest => 100$piotr2 pisze:a tak schodzc z tematu niewiem czy do konca dobry pomysl aby z usa sciagac.ja mialem przeprawe z celnikami