Radio nie reaguje
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Radio nie reaguje
Siema. Wczoraj podłączyłem radio (Pioneer DEH-p5800mp) w moim golfie i wszystko było ok normalnie się załączyło ale podczas wkładania go do konsoli coś "pikło" i radio od tego czasu się nie włącza Myślałem że to bezpiecznik ale chyba nie bo przed chwilą wymieniłem go na nowy ale nic to nie dało radio dalej nie rusza. Wie ktoś może jak sobie poradzić z tą usterką? Z góry wielkie dzięki
Ostatnio zmieniony wt lut 23, 2010 21:41 przez maciek99, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz inne radio by sprawdzić ? Np ORI z MK .. wtedy wykluczymy przynajmniej winę instalacji.maciek99 pisze:Moglibyście coś jaśniej? tak w sposób łopatologiczny bo z tego tematu jestem zupełnie zielony.
I prosiłbym moda o przesunięcie tematu do odpowiedniego działu. Sorry
Zobacz też czy ten Twój DEH nie ma z tyłu dodatkowego bezpiecznika ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Wyjmij radio i podłącz je do innego auta, jeśli coś w radiu poleciało to w innym też nie będzie działać. Jeśli w innym aucie będzie działało to radio OK. wtedy najlepiej podłącz w swoim jakieś inne (najlepiej stare) w celu sprawdzenia czy u ciebie wszystko do kostek dochodzi.
:cady: [url=http://www.motostat.pl/statystyki-pojazdu/11964][img]http://www.motostat.pl/user_images/11964/icon4.png[/img][/url] :mk3:
Właśnie to jest problem że nie mam jak go sprawdzić w innym aucie ani jakim innym radiem sprawdzić mojej instalacji. A co do bezpiecznika to masz racje jest w radiu 10A myślisz że to może być to? za chwilkę wrzucę nowy bezpiecznik w radio i sprawdzęHaki pisze: Masz inne radio by sprawdzić ? Np ORI z MK .. wtedy wykluczymy przynajmniej winę instalacji.
Zobacz też czy ten Twój DEH nie ma z tyłu dodatkowego bezpiecznika ...
Hmm raczej nie - ale dla pewności - możesz zobaczyć czy w kości wszystkie przewody dobrze siedzą. Przydałoby się podłączenie innego radia do Ciebie ,, albo Twojego do kogoś innego w celu sprawdzenia .
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
Radio sprawdziłem dziś u kumpla i działa normalnie. Sądzę żę wina leży po stronie bezpieczników bo dla przykładu wyciągnąłem bezpiecznik od światła cofania i włożyłem go spowrotem i co? I światło cofania nie działa. Nie wiem możę ja coś robie nie tak? Jestem laikiem w tych sprawach. Moglibyście coś podpowiedzieć? Z góry dzięki