[mk2] Radio się nie mieści
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[mk2] Radio się nie mieści
Chcę wsadzić nowe radio ale nie chce wejść do końca. Przeszkadzają wtyczki z radia, które blokuje tylna ścianka plastikowa zaznaczona na zdjęciu strzałką:
Pytanie: co mogę zrobić? Co jest za tą ścianką? Mogę wyciąć w niej taki mały kwadracik (ok. 4x4 cm) na te kostki? Nie przebiję się przypadkiem do nawiewów na szybę?
Pytanie: co mogę zrobić? Co jest za tą ścianką? Mogę wyciąć w niej taki mały kwadracik (ok. 4x4 cm) na te kostki? Nie przebiję się przypadkiem do nawiewów na szybę?
po pierwsze co to za radio?? bo jak jakis noname to to nieraz one nie pasuja w standardowe miejsca
po drugie sprobuj upchnac kable tam skad wychodza zeby jak najmniej ci zostalo ich w kieszeni no i trzecia sprawa ktora kiedys ktos poruszyl ze niby dziala, sprawdzilem i faktycznie pomaga troche a mianowicie wloz radio, wlacz i jak sie radio nagrzej troche to i kable sie stana bardziej elastyczne od ciepla i wtedy upychaj
A co do tego czy moze wyciac tam jakis kawalek , to pewno ze mozesz, radio i tak sie bedzie trzymalo
Mam nadzieje ze w jakis sposob ci pomoglem i zycze powodzonka w dalszym montazu
po drugie sprobuj upchnac kable tam skad wychodza zeby jak najmniej ci zostalo ich w kieszeni no i trzecia sprawa ktora kiedys ktos poruszyl ze niby dziala, sprawdzilem i faktycznie pomaga troche a mianowicie wloz radio, wlacz i jak sie radio nagrzej troche to i kable sie stana bardziej elastyczne od ciepla i wtedy upychaj
A co do tego czy moze wyciac tam jakis kawalek , to pewno ze mozesz, radio i tak sie bedzie trzymalo
Mam nadzieje ze w jakis sposob ci pomoglem i zycze powodzonka w dalszym montazu
[url=http://www.imageshack.us/][img]http://img96.imageshack.us/img96/7133/sig4iv1250x1064hs.jpg[/img][/url]
mialem ten sam problem, nie chciał sie zmiescic jakis Soniak poniewaz jego radiator wystawał z tyłu, Dlatego ten metalowy element które blokuje dojscie radia do konca troche barbarzynsko wyrwalem, niestety wyszło z kawałkiem dykty która potem dokladnie przykleilem. Po tym zabiegu:) nie mam juz problemów z zadnym radiem
Jestem niestety miłośnikiem fabrycznych rozwiązań w golfie i przeciwnikiem jakichkolwiek w nim przeróbek (chyba jako jeden z nielicznych na tym forum), chociaż wiem, że radio w popielniczce jest praktyczniejsze.
Zauważyłem jednak na twoich zdjęciach czarny słupek między bocznymi szybami (tak jakby łaczył przednią z tylną). Podoba mi się to. Muszę wypróbować, chociaż na białym chyba kiepsko będzie to wyglądało.
Zauważyłem jednak na twoich zdjęciach czarny słupek między bocznymi szybami (tak jakby łaczył przednią z tylną). Podoba mi się to. Muszę wypróbować, chociaż na białym chyba kiepsko będzie to wyglądało.