Miejsce montażu wzmacniacza

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Klikuś
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Miejsce montażu wzmacniacza

Post autor: Klikuś » pn mar 08, 2010 19:53

Witam,wykonałem zabudowe subwoofera ala Tomciogar lewa strona bagażnika,i teraz zastanawiam się nad montażem wzmacniacza,pierwsza myśl była żeby zamontować go do pleców oparcia siedzenia tylniego ,a potem pomyślałem że moze do tej zabudowy głosnika jest jeszcze tam miejsce,tylko zastanawiam się czy to dobry pomysł tzn czy jak głośnik bedzie grał nie bedzie trząsł wzmacniaczem i ewentualnie doprowadzić do uszkodzenia go.Dodam że niechce zabudowywać prawej strony ani podłogi.Proszę o opinie bardziej doświadczonych,jakie by było najlepsze miejsce dla niego.Dzięki i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mitusm
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mitusm » pn mar 08, 2010 20:55

A może pod przedni fotel ?

Awatar użytkownika
CJ_New
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: CJ_New » pn mar 08, 2010 22:11

zależy jakiej wielkości ten wzmak - ja swój zamontowałem po lewej stronie w bagażniku tuż pod obudową lampy - wszystkie pokrętła są u góry - kable wychodzą w dół prosto pod dywanik - wg mnie świetne miejsce pod wzmacniacz małych rozmiarów ;)

Klikuś
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Klikuś » wt mar 09, 2010 13:27

Jak wspomniałem po lewej stronie wykonana jest zabudowa projektu Tomciogar,a wzmacniacz jest małych rozmiarów Alpine F-300,a co do pomysłu zabudowy pieca pod siedzenie kierowcy niezbyt trafne,niechciałbym żeby pasażer z tyłu obkopywał go nogami.Najlepiej przykrecił bym go do tej zabudowy tylko czy jak wspomniałem niema żadnych przeciwskazań ?

wzmak123
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wzmak123 » wt mar 09, 2010 14:14

to że wzmacniacz będzie blisko suba, na pewno mu nie zaszkodzi, przecież są suby aktywne z całą elektronika w środku i jakoś nic się nie dzieje z nimi, bardziej im szkodzą nasze drogi :)

pod siedzenia lepiej bym nie montował ze względu na wilgoć,

Awatar użytkownika
vr6syncro
PREZES 4x4
PREZES 4x4

Post autor: vr6syncro » wt mar 09, 2010 21:10

wzmak123 pisze:to że wzmacniacz będzie blisko suba, na pewno mu nie zaszkodzi
- dokładnie, jak sie zmieści to go montuj
wzmak123 pisze:pod siedzenia lepiej bym nie montował ze względu na wilgoć
- i można pociąć kable szynami od foteli

2,9vr6syncro viewtopic.php?f=88&t=301280" onclick="window.open(this.href);return false;
Rallye viewtopic.php?f=87&t=396054" onclick="window.open(this.href);return false;
Szanuj-się.pl http://www.szanuj-sie.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » śr mar 10, 2010 04:29

a dział instalacje forumowiczów widziałeś?? jest tam kilka rozwiązań, np moje które powinno Ci podejść (mozesz kliknąć w link w podpisie tam też jest opisane wszystko)

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”