Wzmacniacz gra ciszej niz radio
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Wzmacniacz gra ciszej niz radio
Witam.Zamontowałem w moim golfiku 3 zestaw odseparowany PBs6c,subwoofer u dimension s804 i wzmacniacz Alpine F-300.Radio JVC KD -S71R.Oczywiście drzwi wygłuszone.Niewiem czy to wina ustawień ale zauważyłem ze wczesniej gdy miałem firmowe vw głośniki z przodu i z tyłu to radio głosniej grało niz teraz gdy mam lepsze głosniki i co ważne po wzmacniaczu.Np przedtem słuchałem tak w skali do 50 na 30 to teraz musze mieć ponad 40 żeby uzyskać podobną głośniość .Ustawienia puki co mam takie.Gain na przodzie na połowe i filtr hp na 70,a tył zmostkowany gain troche wiecej niz połowa filtr lp ustawiony na 80.Dodam ze w radiu też mam załączony loudness i inne ustawienia bo jak zresetowałem wszystko do zera do nawet basu niesłychać.proszę o pomoc bo niewiem co dalej robić
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
Dzieki za sugestie,zastosuje się do Waszych wskazówek i napisze później jakie efekty. :pub:Aha a co do ustawień w samym radiu,chodzi mi o loudness,wysokie tony mam to ustawić na słuch czy powinny być wyzerowane?.
Ostatnio zmieniony wt mar 23, 2010 12:47 przez Klikuś, łącznie zmieniany 1 raz.
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia