PozdroKiler pisze:Dla mnie rewelacja, gratki i thx za fotki na PW ...
Pozdr .
[DIY] Bagażnik skończony(Audio się robi powoli)
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
A ja po raz kolejny dziękuje.Kudłaty pisze:aha no to jesli tak to jestem naprawde pelen podziwu jesli to pierwszy raz.. gratuluje
BTW. W tym momencie pracę nad przodem niestety staną, bo już dzisiaj 12 godzin w pracy i tak będzie przez najbliższy tydzień
CHyba, że nie wytrzymam i będę po nocach działał
Ale jak wszystko skończę to napewno pokażę już wsio razem ze słupkami zamontowane w samochodzie.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Cieszę się. Mam nadzieję, że i ja do manii się wyrobię. Mam nadzieję, że w szkole nie odwalą mi jakiegoś egzaminu i że będę mógł przyjechać. A o pianę się upomnęk3fir pisze:Kubus20, normalnie z nieba mi spadasz z tymi fotkami na manii masz piwko! Jestem w trakcie prac nad panelami
Poza tym jak masz jakieś pytania to wal jak w dym.
Pozdro
[ Dodano: Pią Kwi 28, 2006 15:44 ]
A co będzie siedziało w woich panelach
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Więc tak jak obiecywałem pokazuję kolejne foty. Przy okazji zmieniełem nazwę tematu i fotki załączyłem jako miniaturki, bo wkurzało mnie to, że temat otwiera się tak długo.
Na początek wygłuszenie drzwi krok po kroku
Gołe drzwi.
Blachogum.
Taśma dekarska.
Pokrycie otworów technicznych laminatem + dystans na woofer.
Na wszystko jescze raz taśma dekarska.
W ten sposób drzwi zostały szczelnie zamknięte.
Teraz jeszcze tylko blachogum na boczek.
I to prawie wszystko. Powinienem jeszcze dać wełnę mineralną, taśmę lub piankę na boczek. Ale jak będzie trochę czasu to się zrobi
Tyle o wygłuszaniu. A tak to wygląda zmontowane do kupy.
A jeśli chodzi o dźwięk to jest zajebiście. Nie spodziewałem się, że te szesnastki tak kopią juz pod samym radiem. A co będzie jak dojdzie wzmak boję się myśleć . Przed wygłuszeniem te głośniki po prostu sobie pukały(tak jakbyście pukali palcem o papier). Po wygłuszeniu wreszcie usłyszałem różnicę, ogromną róznicę. Bas jest teraz po prostu basem a nie pukaniem.
Więc jeżeli ktoś się wogóle zastanawia, czy warto wygłuszać drzwi to warto i jeszcze raz warto
Pozdro
Na początek wygłuszenie drzwi krok po kroku
Gołe drzwi.
Blachogum.
Taśma dekarska.
Pokrycie otworów technicznych laminatem + dystans na woofer.
Na wszystko jescze raz taśma dekarska.
W ten sposób drzwi zostały szczelnie zamknięte.
Teraz jeszcze tylko blachogum na boczek.
I to prawie wszystko. Powinienem jeszcze dać wełnę mineralną, taśmę lub piankę na boczek. Ale jak będzie trochę czasu to się zrobi
Tyle o wygłuszaniu. A tak to wygląda zmontowane do kupy.
A jeśli chodzi o dźwięk to jest zajebiście. Nie spodziewałem się, że te szesnastki tak kopią juz pod samym radiem. A co będzie jak dojdzie wzmak boję się myśleć . Przed wygłuszeniem te głośniki po prostu sobie pukały(tak jakbyście pukali palcem o papier). Po wygłuszeniu wreszcie usłyszałem różnicę, ogromną róznicę. Bas jest teraz po prostu basem a nie pukaniem.
Więc jeżeli ktoś się wogóle zastanawia, czy warto wygłuszać drzwi to warto i jeszcze raz warto
Pozdro
Ostatnio zmieniony pn lis 27, 2006 15:55 przez Kubus20, łącznie zmieniany 2 razy.