VW GOLF 4 (3D) Montaż głośników z tyłu
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam wszystkich. Właśnie zamontowałem głośniki w golfie 4 (3 drzwiowy) i jestem zupełnie rozczarowany jakością dźwięku. Nie płynie nawet mały bas z tyłu, nie ma gdzie się "odbijać", tzn. głośniki zamontowałem na fabrycznych miejscach. Zamontowałem je na, sam nie wiem jak to nazwać, na takim rusztowaniu, a za głośnikami są dziury. Mam wobec tego pytanie do wszystkich zorientowanych w temacie, gdzie mogę kupić taką jakby nakładkę na tylne głośniki żeby zakryć te dziury, tak jak to jest w przednich drzwiach aby to przyzwoicie grało.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ja robiłem swoim patentem w mkII
kup odowiednie pojemniczki na jedzenie takie plastikowe przezroczyste, trochę klejenia i jest.
u mnie zdaje egzamin w 100%
kup odowiednie pojemniczki na jedzenie takie plastikowe przezroczyste, trochę klejenia i jest.
Re: VW GOLF 4 (3D) Montaż głośników z tyłu
Hmm, a innego sposobu nie ma???????kielbas1991 pisze:ja robiłem swoim patentem w mkII
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Jest sposób.
Nie montować tam głośników.
A patenty na pojemniczki to już nie wiem jak nazwać...
Nie montować tam głośników.
A patenty na pojemniczki to już nie wiem jak nazwać...
No cóż, pozostaje mi tylko podziękować za jakże konstruktywną odpowiedź
- Pablo Corrado
- Forum Master
Może o cos takiego Ci chodzi ?
http://allegro.pl/vw-t5-passat-bora-gol ... 40268.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/vw-t5-passat-bora-gol ... 40268.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Niestety nie. Chodzi mi o nakładkę nie pod głośniki, a pod tylnym boczkiem na całe nadkole. Widziałem, że w 'piątce" są takie montowane fabrycznie, nie wiem zaś jak jest w golfie 4. Dlatego też się pytam
Chodzi mi o takie boczki: http://allegro.pl/vw-passat-b5-boczki-t ... 45686.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Z tym, ze do VW Golfa
Z tym, ze do VW Golfa
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Takie cudo masz w każdym mk4. Do tej blach kręcisz dystans czy tam pierścień i do tego głośnik. zobacz sobie instalacje forumowiczów to cie oświeci co i jak.
Druciarstwo - to jest to co kocham ...
Re: VW GOLF 4 (3D) Montaż głośników z tyłu
Najpierw czytaj, potem pisz. mowa o 3 - drzwiowym modelu, a w nim w boczkach z tyłu nie ma czegoś takiego...enzo2211 pisze:Takie cudo masz w każdym mk4. Do tej blach kręcisz dystans czy tam pierścień i do tego głośnik. zobacz sobie instalacje forumowiczów to cie oświeci co i jak.
Podpinam się pod temat. Mam ten sam problem. Myślę nad sklejeniem czegoś na wymiar i wsadzenia tam.
Sprawdź jeszcze czy w maskownicach z tylu są dziurki żeby dźwięk miał gdzie lecieć. Ja miałem atrapę, była cala zaklejona. Jako ze nudziło mi się to sam sobie zrobiłem dziurki. Wygląda jak ori. , nie trzeba nic rozklejać tylko trochę cierpliwości. Różnica kolosalna
Sprawdź jeszcze czy w maskownicach z tylu są dziurki żeby dźwięk miał gdzie lecieć. Ja miałem atrapę, była cala zaklejona. Jako ze nudziło mi się to sam sobie zrobiłem dziurki. Wygląda jak ori. , nie trzeba nic rozklejać tylko trochę cierpliwości. Różnica kolosalna
PAL GUMĘ NIE DUSZĘ
MÓJ MK 4 ------>>> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=360105" onclick="window.open(this.href);return false; <----
MÓJ MK 4 ------>>> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=360105" onclick="window.open(this.href);return false; <----
Chyba będę musiał zrobić coś na własną rękę jednak, ehh. Mimo poszukiwań, nie znalazłem takiej oryginalnej "blachy" aby tam przykręcić i potem założyć na to głośniki. Zaś na allegro kiedyś coś takiego widziałem, z tym że do golfa V razem z głośnikami. Do "czwórki" niestety nie ma (bynajmniej ja nie znalazłem).
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
A czy nie lepiej po prostu wymienić przedni zestaw na lepiej grający, wygłuszyć drzwi i cieszyć się porządnym dźwiękiem, zamiast pchać głośniki w tylne boczki, tylko dlatego, że jest tam miejsce
6, 8, 12, 16 głośników to przecież tylko chwyt marketingowy producentów aut, a z dobrym dźwiękiem nie ma to nic wspólnego...
Zróbcie porządnie drzwi i wsadźcie w nie dobre głośniki, potem podłączcie je pod wzmacniacz i wtedy to ma prawo grać.
Jaki jest sens pchania głośników z tyłu przy dźwięku stereo nadal nie mogę pojąć...
6, 8, 12, 16 głośników to przecież tylko chwyt marketingowy producentów aut, a z dobrym dźwiękiem nie ma to nic wspólnego...
Zróbcie porządnie drzwi i wsadźcie w nie dobre głośniki, potem podłączcie je pod wzmacniacz i wtedy to ma prawo grać.
Jaki jest sens pchania głośników z tyłu przy dźwięku stereo nadal nie mogę pojąć...