Jaki wzmacniacz wybrać?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jaki wzmacniacz wybrać?
Witam... moje pytanko jak w temacie. Mam do rozpatrzenia kilka opcji:
JBL GT5-A604E (do wyrwania za ok 300zl-normalnie chodzi duzo drozej)
GROUND ZERO GZIA 4100HP Iridium (ok 290zl)
JVC KS-AX4504 (ok 260zl) - raczej odpada bo jest chyba tylko 4 omowy, nigdzie nie podaja ile ma przy 2 omach.
Średnio sie na tym znam ale to raczej nie jest zbyt dobrze.
Błagam pomóżcie bo już nie mam pomysłu
P.S.
Bedzie to grało pod zestawem separowanym infinity-przód,
i jak narazie tuba blaupunkta-tył (w przyszlosci do wymiany).
JBL GT5-A604E (do wyrwania za ok 300zl-normalnie chodzi duzo drozej)
GROUND ZERO GZIA 4100HP Iridium (ok 290zl)
JVC KS-AX4504 (ok 260zl) - raczej odpada bo jest chyba tylko 4 omowy, nigdzie nie podaja ile ma przy 2 omach.
Średnio sie na tym znam ale to raczej nie jest zbyt dobrze.
Błagam pomóżcie bo już nie mam pomysłu
P.S.
Bedzie to grało pod zestawem separowanym infinity-przód,
i jak narazie tuba blaupunkta-tył (w przyszlosci do wymiany).
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Jaki wzmacniacz wybrać?
Powiem krótko - wszystkie to są miernoty i raczej do Potrzeba tutaj więcej info: jaka moc zestawu odseparowanego, jaki sub w planach, jaka kasa max do wydania, jaką muzykę lubisz (ma iść na wykop czy bardziej kultura)... Używany sprzęt, czy nowy...
Jaki wzmacniacz wybrać?
Wollbym nowy bo uzywke raz juz zakupilem i okazala sie uszkodzona. Pieniadze, okolo tego pulapu co podalem czyli do 300 zl. Wiem ze za tyle to zejebistego nie dostane, spodziewam sie tego... ma w miare spoko grac. A z tych "miernot" ktora wydaje Ci sie najlepsza? Przod mam 90watowe infinity, a basowy planuje tez infinity - 300rmsow.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ja ci proponuję Magnat RX44, poszukaj w sklepach internetowych można niedrogo nabyć, bo to co podałeś nijak do suba 300 RMS nie pasuje - cieniasy i tyle. Magnat w porównaniu cena jakość moc jest naprawdę przyzwoity.
Jaki wzmacniacz wybrać?
To bedzie chyba za mocny wzmak pod moje glosniki 90watowe? Fakt dobrze sie prezentuje...
-
- Forum Master
- Kontakt:
Jaki wzmacniacz wybrać?
Masz 90 wat na przodzie, wzmacniacz podobnie, później sub 300 rms, więc i tak taki Magnat dopiero co go zacznie ruszać. Myślisz, że te słabeusze zasilą odpowiednio zestaw, to żebyś się nie zdziwił... Ja piszę co wiem, u mnie 100 rms goni 70 rms przód i co z tego, gra jak złoto. Suba jak bym miał 300 rms, to bym mu i 450 i 500 dołożył i też by się nic nie stało. Od tego masz Gain we wzmacniaczu, żeby wszystko ładnie ustawić. Zrobisz jak zechcesz, ale jakieś 160 wat z JBL, czy GZ to może narobić przy 300 RMS skrzyni...
Jaki wzmacniacz wybrać?
No z tego co gdzies kiedys czytalem troche info to wzmak maxymalnie powinien miec moc glosnika... a tu 160rms podlacze do 90rms? Troche obawiam sie o glosniki. Znawca nie jestem, pisze co slyszalem...
-
- Forum Master
- Kontakt:
Chyba coś nie możemy się porozumieć... Magnat RX 44 nie ma 160 wat rms przy 4 ohm. Poczytaj dokładnie opis (tam dane są na pewno i tak zawyżone podane przy napięciu 14,4 V, którego w samochodzie nie masz tylko 13,5 V0. Ten przód to masz 90 wat RMS na głośnik, czy podajesz moc max ?? Jeżeli przód masz 4 ohm, po co ci wzmacniacz 2 ohm (zestawów na przód jest mało o takim oporze). Moc na wzmacniaczu ustawiasz Gainem i po sprawie. Wzmacniacz jak ma większą moc i nie przesadzasz z Gain, to nic głośnikom się nie stanie.
Jaki wzmacniacz wybrać?
Przód mam 90 wat rms, glosniki infinity 2 ohmowe. A ten wzmak ma wlasnie 160 wat przy 2 ohm. Jedynie co to przez ten spadek napiecia i lekkie zawyzenie moze miec mniej faktycznie. Wlasnie... takie pytanko: Jak na wzmaku zmniejsze gain to glosniki dostana mniej niz maxymalna moc rms od no nie? Czyli bede staral sie go dostac, ale na allegro sa tylko 3 sztuki(uzywki) Ogolnie to Dzieki stary bo naprawde fajna propozycje podales
Jaki wzmacniacz wybrać?
Kupilem ten wzmak:) Jest rewelka... Moc ustawiam sobie do polowy i jest wystarczajaco jak na moj terazniejszy sprzet, bez zbednego ryzyka. Wyrwalem go na allegro za 350 zl, a stan w jakim udalo mi sie go znalesc Idealny(wyglada i gra jak nowy ze sklepu). Jeszcze raz wielkie dzieki "bogib184". Polecam wszystkim Magnata rx44 pozdro