glosniki w przednie drzwi mk4 3d
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: glosniki w przednie drzwi mk4 3d
Niestety nie zaskoczę chyba niczym Mi się kojarzą raczej ze starszymi 8" subwooferkami DLS i może takie 2 sztuki na uzupełnienie pasma w jakiejś budce mogły by służyć 20 cm w drzwiach podejrzewam, że by raczej buczydło wyszło, pewnie sporo wibracji i drgań. Ja myślałem kiedyś nad rezygnacją z suba i przymierzałem się do woofersów Dragster DSK i konkretnej aplikacji, ale... już HV powodują niestety odsadzenie zewnętrznej uszczelki przy szybie, więc zrezygnowałem. Ogólnie w moim przypadku (nie wiem jak inni) brak suba i granie nisko przodem, to oszukiwanie samego siebie
Raadek pisze:Już zestrojone czy jak u większości wali z bagażnikapowalla pisze: ... tydzień temu wpakowałem z powrotem maleńkiego subika w busa
hyhyhy, szydera
mój np na ta chwilę "wali" z piwnicy
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jacek,przynajmniej nie przeszkadza w słuchaniu muzyki
Natural Sound
Już zestrojone ... mała konsultacja telefoniczna z mentorem i po bólu Pewnie jak podjadę do Gliwic to i tak poproszę o dopieszczenie ale na dzień dzisiejszy suba zgubiłem
Wiem, że Pavliq ma w A6 C5 18`ki w drzwiach, a w MK 4 też tak "dłubał" ?:)dan124 pisze:Jesionka to pavliq ze strefy.
Podpytaj sie jego.
Na strefie na tą chwilę, nie mam jak napisać
mozesz coś napisac, jak to "plumka", do czego byś to porównał?powalla pisze:dls 310d w 20L closed
Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2012 09:37 przez JacekTDI, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przepraszam, że "zaśmiecam" temat ale już nie wiem gdzie mam się podpiąć.
Niech ktoś mi powie po co w do oryginalnego głośnika wchodzą 4 kable skoro głośnik potrzebuje tylko jednego + i -
Czy to jest związane z połączeniem ich wspólnie z tweeterami? jeżeli tak, to jak podłączyć oryginalne tweetery jeżeli wymienimy jedyne głośnik niskotowny na niestandardowy, a chcemy skorzystać z oryginalnej instalacji vw.
Niech ktoś mi powie po co w do oryginalnego głośnika wchodzą 4 kable skoro głośnik potrzebuje tylko jednego + i -
Czy to jest związane z połączeniem ich wspólnie z tweeterami? jeżeli tak, to jak podłączyć oryginalne tweetery jeżeli wymienimy jedyne głośnik niskotowny na niestandardowy, a chcemy skorzystać z oryginalnej instalacji vw.
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To zwykłe połączenie.Jak wymienisz woofer to musisz podłączyć pod niego również tweeter,tak jak jest obecnie.
Natural Sound
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a po do standardowego głośnika wchodzą 4 kable?
aby standardowe głośniki wysokotonowe zagrały trzeba jak mi się wydaje tak połączyć kable:
aby standardowe głośniki wysokotonowe zagrały trzeba jak mi się wydaje tak połączyć kable:
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Odłącz tą kostkę a zobaczysz o co chodzi.Na tej kości jest połączenie woofera i tweetera.
Natural Sound
Panowie a może ktoś podpowiedzieć ile metrów trzeba zakupić przewodu głośnikowego 2x2,5 żeby zasilić głośniki w drzwiach z bagażnika ?? Golf IV 3D. I którą stroną najlepiej puścić żeby zakłuceń nie było zasilanie do wzmaka a którą kable głośnikowe a gdzie sygnałowe ??