Vw Bora Jaki Wzmak i Subwoofer?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Vw Bora Jaki Wzmak i Subwoofer?
A ja mam pytanie techniczne:
- dlaczego sztucznie podbijasz pasmo na wzmacniaczu - za słabo gra ?
- dlaczego level masz na max - zabijasz powoli głośnik przesterem na bank - za słabo gra jak dasz na powiedzmy godzinę 11 - 12 ?
- dlaczego sztucznie podbijasz pasmo na wzmacniaczu - za słabo gra ?
- dlaczego level masz na max - zabijasz powoli głośnik przesterem na bank - za słabo gra jak dasz na powiedzmy godzinę 11 - 12 ?
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Powodzenia w użytkowaniu na dłuższą metę tego głośnika Subsonic chociaż jest?Raph512 pisze:bass acceleration na ponad polowie, level na maxa
-
- Forum Master
- Kontakt:
Nie ma ten piec Subsonica, a budka BR, podbicia, prucie - oj, może ten głośnik mieć ciężki żywot, ale jak tłumaczyłem jak pastuch krowie na miedzy, że lepiej mieć 100 wat zapasu z pieca, jak niedobór (domyślałem się, że będzie słabo, to będzie obcieranie szkłem), to nie chciał Człowiek słuchać. Lepiej zagra konkretnie zasilony słabszy głośnik, jak mocna pompa niedowatowana, ale w pewnym momencie, to zgubiłem wątek... Nagle Kolega znał lepiej ten piec jak ja (a przewaliłem Eybridów kilka...).
i jeszcze maly problem
codzien na noc kleme musze odpinać, gdyz jak wylacze radio, schowam panel, to slyszę jak pracuje wzmacniacz i sie swieci, co jest nie halo?
codzien na noc kleme musze odpinać, gdyz jak wylacze radio, schowam panel, to slyszę jak pracuje wzmacniacz i sie swieci, co jest nie halo?
Gra niezle, b czysto, ale jak przykrece głebszy bass na wzmaku wariuje cala polka i blacha dookola, jak to wygluszyc, czym,
a co do glosnika nic nie trzeszczy, moc jest dobra, dlaczego level mam na max we wzmaku, bo jak zmniejszam, ciszej gra, ale moze kwestia glebszych ustawien
a co do glosnika nic nie trzeszczy, moc jest dobra, dlaczego level mam na max we wzmaku, bo jak zmniejszam, ciszej gra, ale moze kwestia glebszych ustawien
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ciszej powiadasz, a czy Ty czytasz ze zrozumieniem ? Ja się nie naśmiewam, ale ten wzmacniacz na max Level ma czułość chyba 0,2 V, radio tyle ma jak gra bardzo cicho. Jak przekraczasz wartość 0,2 V, to reszta to już nie moc, a przester - przester jest zabójstwem dla głośnika, rozumiesz ? Wzmacniacz produkuje już takie zniekształcenia, że zafundujesz subowi powolną śmierć. To nie jest głośność - poczytaj co to Gain/Level. Żadna kwestia ustawień, bo po takich wypowiedziach, to ustawienia, to zaraz basik +10, sopranik +6, sub +15, Level na maxa, bass boost na full. Masz za słaby wzmacniacz do takiego suba i tyle. Jak skopcisz głośnik, to daj znać na Forum Jak masz podłączone Remote, że wzmacniacz cały czas pracuje ? Do czego to podłączyłeś ?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Z przykrością muszę stwierdzić ze nie każdy woofer gra 60-70 Hz. Mój zestaw np. ma pasmo przenoszenia 25000 - 70 Hz. Z drugiej strony jednak ucinam na 60, bo co z tego ze na 80 jest głośniej jak już pewne dźwięki, których nie powinno być słychać to słychać w subie.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Rano jest, zaspany jestem i nic nie rozumiem z tego, co piszesz, tak jakoś od dupy strony, że robi się masło maślane. Pojedź może z tłumaczeniem od dołu pasma, jak Bóg przykazał.
prawda jest taka ze musze matą od spodu wygluszyc blache w borze, bo jak poglosze i bass sie generuje to polka "ona tanczy dla mnie" razem z tym bassem i dramat jest " dzwiekowy"