Audio System mx165 przod gra gorzej....
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam
Bora Sedan
w bagazniku eyebrid 500W + rockforf punch p3 w duzej skrzynce
postanowilem wywalic oryginalny przod na poczatek i wlozyc mx 165 audio system ( radio alpine 9881)
gdyż przód grał za cicho, pozatym wypadalo zmienic ponieważ sub gra dość konkretnie i mocno wobec słabego przodu ( poprawa sceny)
i pojawił się problem.....
przód wydaje mi się ze gra słabszym basem jak oryginały, dzwięk jest czystszy ale bassu brak, pozatym jak pogłoszę na 25 i wyzej trzeszczy
+/- jest dobrze podpięty, głosnik w konkretnym mdf dystansie
czyzby wzmak jeszcze jeden byl potrzebny?
prosze o porade co poczynic by przod zagrał...
Bora Sedan
w bagazniku eyebrid 500W + rockforf punch p3 w duzej skrzynce
postanowilem wywalic oryginalny przod na poczatek i wlozyc mx 165 audio system ( radio alpine 9881)
gdyż przód grał za cicho, pozatym wypadalo zmienic ponieważ sub gra dość konkretnie i mocno wobec słabego przodu ( poprawa sceny)
i pojawił się problem.....
przód wydaje mi się ze gra słabszym basem jak oryginały, dzwięk jest czystszy ale bassu brak, pozatym jak pogłoszę na 25 i wyzej trzeszczy
+/- jest dobrze podpięty, głosnik w konkretnym mdf dystansie
czyzby wzmak jeszcze jeden byl potrzebny?
prosze o porade co poczynic by przod zagrał...
Trzeszczeć będzie bo zniekształcenia THD nie ominiesz na radiu , a co do "braku basu" ,. to na 99% masz granie w przeciw fazie (bateryjka, 3min i po bólu ).
ok kapuje, ale jak teraz moge upewnic sie na 100% czy nie ma przeciw fazy, zebym nie musial zdejmowac boczkow i wykrecac glosnika z dystansu, nie chce wyrobic wkrętów
Ostatnio zmieniony wt kwie 02, 2013 20:21 przez Raph512, łącznie zmieniany 1 raz.
Baterią sprawdzasz w którą stronę wychyla się membrana głośnika + i -
Mam te same audiosystemy i jak jest zimno to na początku woofery prawie w ogóle nie graja, muszą się rozgrzać, weź to pod uwagę
Drzwi wygłuszałeś?
Mam te same audiosystemy i jak jest zimno to na początku woofery prawie w ogóle nie graja, muszą się rozgrzać, weź to pod uwagę
Drzwi wygłuszałeś?
POWIEM TAK
wygluszylem naprawde konkretnie matą taką grubą zieloną boczki tapicerki, oraz okleiłem bitumiczna te blache zewnetrzna
Mowię Ci, oryginały wywalilem, podlaczylem mx 165 i bassu 3 x mniej jak w oryginale
Typ co to podlaczal oryginalne koncówki poodcinał, dorobił takie koncoweczki jedna szersza od drugiej i podpiał do glosnika, a od glosnika syczki puszczone
wygluszylem naprawde konkretnie matą taką grubą zieloną boczki tapicerki, oraz okleiłem bitumiczna te blache zewnetrzna
Mowię Ci, oryginały wywalilem, podlaczylem mx 165 i bassu 3 x mniej jak w oryginale
Typ co to podlaczal oryginalne koncówki poodcinał, dorobił takie koncoweczki jedna szersza od drugiej i podpiał do glosnika, a od glosnika syczki puszczone
No cóż mocniejsze głośniki potrzebują wzmaka bo radio ich nie uciągnie
Użyj fadera jak weźmiesz na np. prawą stronę i pojawi się bas tzn, że masz to źle podpięte.
Coś czuję po opisie że wcale nie taki beton te drzwi no i co to za obcinanie końcówek?
Coś czuję po opisie że wcale nie taki beton te drzwi no i co to za obcinanie końcówek?
Wyciągnij radio , weź bateryjkę paluszek i do jej końców przymocuj 2 druciki (taśmą klejącą) i teraz rozłącz kostkę iso głośnikową i dotknij tymi drucikami tak aby przyłożyć +i - do odpowiednich pinów kabli głośników przodu (zobacz opis kostki iso) . Jak przyłożysz plus bateryjki do plusa głośnika , to membrana wychyli się w Twoją stronę ,no i teraz .... wiesz ja bym dalej tak pisał i pisał ale na 99% zmień plus z minusem przy jednym głośniku i to będzie to
Cały opis sprawdzenia za pomocą baterii zajmuje więcej czasu niż sam test
Cały opis sprawdzenia za pomocą baterii zajmuje więcej czasu niż sam test
Mam te same spostrzeżenie wobec nich. Zimne praktycznie nie grają.Poper pisze:Mam te same audiosystemy i jak jest zimno to na początku woofery prawie w ogóle nie graja, muszą się rozgrzać, weź to pod uwagę