jaki wzmak pod hertz hsk 165.4?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
jak w tytule jaki wzmak polecicie żeby odpowiednio napędził ten zestaw hertza?
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Każdy przyzwoity wzmacniacz o mocy nie mniejszej jak...myślę 80 uczciwych wacików
Natural Sound
http://www.audiophile.pl/n/25_jaki_wzmacniacz_wybrac" onclick="window.open(this.href);return false;
Szukaj nawet używek na alledrogo np. Kenwood serii Kac
Szukaj nawet używek na alledrogo np. Kenwood serii Kac
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: jaki wzmak pod hertz hsk 165.4?
Zestaw jest skuteczny (efektywny) i gra już na "bogato" przy 40 - 50 dobrych rmsów Żeby "łoiło" mocno to tak ze 100 i wyżej - grają wtedy potężnie przy wysokich głośnościach (wszystko zależy, jak drzwi przygotowane, bo potrafi wtedy woofer mocno pompować), przy niższych i średnich nawet byś nie usłyszał, że tam jest 50, czy 150. Dobre połączenie wyszło z PS200T, PS300T od Kenwooda, jednak najlepiej wspominam ich współpracę ze starym Rockfordem 4600x... ależ to napie... i to w doskonałym stylu. Niewiele gorzej na Soundstream USA 364, jednak słaba dostępność tych wzmacniaczy.
Będę miał na zbyciu Kenwood KAC-923 jak byś był zainteresowany, to na PW
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
a co myslicie o kenwoodzie który podał gawior? nada się? czy szukać coś z serii ps
-
- Forum Master
- Kontakt:
Słuchaj Kolego, świat wzmacniaczy nie kończy się oczywiście na Kenwoodzie, żeby nie było. Równie dobrze może to być Sony, Rockford, Soundstream, Rodek, Hifonics, różne egzotyki, itd. Masz głośniki, a wzmacniacz ma je należycie napędzić i dać uczciwą jakość. Ja długo męczyłem HSK w zestawie, pasywnie, aktywnie, później same woofery z innymi tweeterami. U mnie wcale nie było najlepiej z Kenwoodem
dlatego też jestem otwarty na różne propozycje które dobrze je napędzą, może ktoś ma na zbyciu coś ciekawego
a co ma moc do jakosci to ja nie rozumiem. Nie wspomne ze te moce w wzmakach samochodowych to sa wyzssane z palca.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Forum Master
- Kontakt:
Wesol, a kto tutaj podał taką zależność moc/jakość ? Co do mocy wyssanych z palca nie wiem do końca o co Ci Kolego chodzi ?