Witam:)
Kupiłem radio Alpine Cda 9884r podłaczyłem kosci radio chodzi ale nie czyta płyt i usb naped płyty słychac ze ze chodzi ale po chwili wyskakuje error to samo jest z usb co moze byc powodem?? Gosc od którego kupiłem radio twierdzi ze napewno wszystko chodziło w tym radiu do konca..
prosze o szybka pomoc bo radio kupiłem na allegro i jak cos bede musiał odesłac:(
problem z Alpine CDA 9884r
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jak kupiłeś na allegro to lepiej odeślij.
Problem z CD może być spowodowany przez brudną soczewkę lasera, albo uszkodzenie mechanizmu.
Co do USB to może być kwestia formatu pamięci USB FAT32 lub NTFS lub jakieś grubsze uszkodzenie.
Problem z CD może być spowodowany przez brudną soczewkę lasera, albo uszkodzenie mechanizmu.
Co do USB to może być kwestia formatu pamięci USB FAT32 lub NTFS lub jakieś grubsze uszkodzenie.
Z USB doszedłem do ładu wywwaliłem kabel który przedłuzał mi wejscie na USB i na orginalnym krótkim kablu działa a na moim przedłuzaczu nie z tego słyszałem moze byc za długi i przez to nie działa bo ma 2metry dzisiaj jade kupic krótki i sprawdze czy to zadziała.A co do CD to nieiwem nie zagladałem do tego:)
Zasilanie USB jest bardzo słabe, a poprzez długi kabel są spadki !
Spróbuj podłączyć dysk 2,5" USB do PC przez przedłużenie kabla, to możesz się pożegnać z dyskiem.
Co do lasera, to nie tyle soczewka jest winna za błędy odczytu, co tzw. "zwierciadło". Laser, to nie tylko soczewka i dioda laserowa.
Co do uszkodzenia radia i tego, że sprzedający upiera się, że działało. Nie zawsze sprzedający wciska kit. Mechanizm mógł ulec uszkodzeniu w transporcie. Wiadomo jak mogą być i nieraz są traktowane przesyłki. Mocne wstrząsy mogą uszkodzić mechanizm prowadzący lasera.
Spróbuj podłączyć dysk 2,5" USB do PC przez przedłużenie kabla, to możesz się pożegnać z dyskiem.
Co do lasera, to nie tyle soczewka jest winna za błędy odczytu, co tzw. "zwierciadło". Laser, to nie tylko soczewka i dioda laserowa.
Co do uszkodzenia radia i tego, że sprzedający upiera się, że działało. Nie zawsze sprzedający wciska kit. Mechanizm mógł ulec uszkodzeniu w transporcie. Wiadomo jak mogą być i nieraz są traktowane przesyłki. Mocne wstrząsy mogą uszkodzić mechanizm prowadzący lasera.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz