Jakie car audio?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jakie car audio?
Witam!
Dwa lata temu stałem się posiadaczem kenwooda dnx 8220 bt niestety przyciski na front panelu przestały działać nie wiem czym to jest spowodowane, jednak postanowiłem wymienić sprzęt na coś nowego i wpadłem na pomysł zamontowania http://www.agito.pl/laptopy-netbooki-ta ... /2251.html" onclick="window.open(this.href);return false; w swoim aucie. Co sądzicie o wstawieniu mini laptopa do auta?
Dwa lata temu stałem się posiadaczem kenwooda dnx 8220 bt niestety przyciski na front panelu przestały działać nie wiem czym to jest spowodowane, jednak postanowiłem wymienić sprzęt na coś nowego i wpadłem na pomysł zamontowania http://www.agito.pl/laptopy-netbooki-ta ... /2251.html" onclick="window.open(this.href);return false; w swoim aucie. Co sądzicie o wstawieniu mini laptopa do auta?
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Jakie car audio?
Nie lepiej tablet? Tak to u mnie wygląda:
Do tego mam miniklawiaturę bezprzewodową z touchpadem, dysk zewnętrzny z filmami, całość podłączona auxem do CA.
Do tego mam miniklawiaturę bezprzewodową z touchpadem, dysk zewnętrzny z filmami, całość podłączona auxem do CA.
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Jakie car audio?
Jakość na auxie taka sama, jak słuchania mp3 z płyty. Zresztą tablet nie służy do słuchania muzyki, lecz do filmów, klipów, navi, tv. Do słuchania muzyki mam przekonwertowane flaki na iPodzie spiętym z Pionkiem 88 i płytki CD-A.
Jakie car audio?
Wlasnie tez sie zastanawialem czy by nie wykozystac mojego nexusa w takim celu, ale jezeli go zaczepie na szybie to trace jakies 40% widocznosci co mija sie z celem.
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Jakie car audio?
Jak widać, ja nie mam mocowania na szybie i nawet te 10" nie zasłania widoczności. Wyrzeźbiłem mocowanie w kieszeni po radioodtwarzaczu, a radio jest w tunelu.
Jakie car audio?
Jak dla mnie to trochę przerost formy nad treścią..k0nr4d pisze:Nie lepiej tablet? Tak to u mnie wygląda:
Jaki jest sens oglądania TV czy filmów w samochodzie?
Nie wygodniej usiąść sobie wygodnie w domu i obejrzeć coś na 40-60"?
Montaż ekranów 10" w samochodzie i spędzanie tam nie wiadomo ile czasu jak dla mnie to jedynie dla osób, które nie mają dziewczyn/rodzin i nie mają komu poświęcać czasu, ewentualnie dla cierpiarzy, którzy czekają na postoju na klienta.
A to było MK7 z 3,2?alya pisze:Auto: GOLF VII
. Silnik: 3.2
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Jakie car audio?
Przerost byłby gdyby ten tablet siedział tam non-stop, zakładam go jedynie, jak jest potrzebny. 10" dlatego, że używam go również w domu. W drodze kobitka lubi obejrzeć sobie jakiś film, na wycieczkach się przydaje do wyszukiwania ciekawych miejsc. Nie każdy geek jest fapującym singlem podniecającym się urządzeniami tego typu
Jakie car audio?
Jeśli tak, to spox, po prostu na Twojej fotce jest skierowany w stronę kierowcy, więc może to sugerować, że to do użytku jedynie kierownikak0nr4d pisze:W drodze kobitka lubi obejrzeć sobie jakiś film, na wycieczkach się przydaje do wyszukiwania ciekawych miejsc.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
Jakie car audio?
No ba, na potrzeby forum może być nawet MkVIII z 6,3 TDIKamel pisze: alya napisał(a):Auto: GOLF VII
. Silnik: 3.2
A to było MK7 z 3,2?
Jakie car audio?
Tego typu laptopy mają kiepskie wyjście. Jak już ,to zewnętrzna dźwiękówka, ale zgranie tego ze wzmacniaczem nie zawsze jest proste.
Ewentualnie z przodu tablet na Windows 8 sterujący np. mini PC w bagażniku, ale kwestia czy jest potrzeba i sens.
Ewentualnie z przodu tablet na Windows 8 sterujący np. mini PC w bagażniku, ale kwestia czy jest potrzeba i sens.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz