Bluetooh golf VI
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Bluetooh golf VI
Witam,
chciałbym zamontować moduł bluetooth, który będzie wykorzystywał przyciski, które mam w kierownicy multifunkcyjnej. Posiadam golfa VI Highline. Co potrzebuję żeby to poprawnie działało? Czy ktoś może mi przybliżyć szczegóły instalacji elektrycznej? Mam zestaw RCD 310.
chciałbym zamontować moduł bluetooth, który będzie wykorzystywał przyciski, które mam w kierownicy multifunkcyjnej. Posiadam golfa VI Highline. Co potrzebuję żeby to poprawnie działało? Czy ktoś może mi przybliżyć szczegóły instalacji elektrycznej? Mam zestaw RCD 310.
Ostatnio zmieniony śr paź 03, 2012 22:58 przez tsi122, łącznie zmieniany 1 raz.
Bluetooh golf VI
myślę ze powinieneś jeszcze wspomnieć coś o jednostce jaka masz w aucie.
czy jest to RCD 310? czy może coś wyższego?
czy jest to RCD 310? czy może coś wyższego?
Bluetooh golf VI
Spokojnie możesz założyć BT. Musisz znaleźć tylko moduł BT. Ten na tej aukcji jest tani i masz cały komplet P&P. Podpinasz kostki przeprowadzasz kabel mikrofonu do lampki, potem odpowiednie kodowanie w sterownikach, BT, radia, kierownicy i zegarów i wszystko śmiga. Książka telefoniczna wyświetla się na FISie między zegarami.
http://allegro.pl/vw-sterownik-bluetoot ... 92033.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/vw-sterownik-bluetoot ... 92033.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Bluetooh golf VI
Cześć,
Zastanawiałem się nad zakupem do VI - instlacji bluetooth. Na allegro znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/1k8035730b-vw-golf-vi ... 68249.html" onclick="window.open(this.href);return false;
W związku z tym mam kilka pytań:
Czy oprócz mikrofonu, czegoś jeszcze w tym zestawie brakuje ?
@Jarek_NS - co masz na myśli odpowiednie kodowanie - czy jestem w stanie to zrobić sam ? (zanzaczam, że w dziedzinie elektroniki jestem laikiem i jakieś skomplikowane operacje raczej nie wchodzą w grę).
Jak się ma taki samodzielny montaż zestawu do warunków gwarancji ?
Mam RCD310.
Pozdrawiam
Zastanawiałem się nad zakupem do VI - instlacji bluetooth. Na allegro znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/1k8035730b-vw-golf-vi ... 68249.html" onclick="window.open(this.href);return false;
@Jarek_NS - co masz na myśli odpowiednie kodowanie - czy jestem w stanie to zrobić sam ? (zanzaczam, że w dziedzinie elektroniki jestem laikiem i jakieś skomplikowane operacje raczej nie wchodzą w grę).
Mam RCD310.
Pozdrawiam
Re: Bluetooh golf VI
Brakuje wiązki którą kupisz tu http://naviservice.com.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;. Wiadomo że brakuje mikrofonu. Ale uważaj z tym zakupem bo moduł jest podejrzanie tani. Na 100% też nie jestem pewien czy w golfie VI nie ma już ochrony komponentu. Jeśli jest to każdą część kupuj z fakturą bo żeby ją zastosować autoryzowany serwis musi zdjąć blokadę. Z tego co się orientowałem to golf niema ochrony ale nie byli mi wstanie potwierdzić tego na 100%.zimi2k pisze:Cześć,
Mam RCD310.
Pozdrawiam
Co do kodowania to musisz zmienić ustawienia w kilku sterownikach (zegar, moduł kierownicy, radio, i oczywiście BT)
Do obsługi BT przy radiu RCD310 potrzeba kierownicy multimedialnej. Bez niej też BT będzie działać ale odbierać i kończyć połączenia musisz na telefonie co jest mało wygodne.
Bluetooh golf VI
ooo... niestety nie mam kierownicy multimedialnej, a oadbieranie na telefonie to faktycznie nędza - patrząc na wydatek, że by się chociaż dało odebrać jakimś przyciskiem np na "wycieraczce"...
tak więc chyba będę musiał pomyśleć coś na wzór Parrot ck3100 - (miałem w poprzednim samochodzie i byłem zadowolony) chyba, że macie jakiś inny pomysł jak tanie i sprawnie zastąpić instalkę firmowego blutka ?
tak więc chyba będę musiał pomyśleć coś na wzór Parrot ck3100 - (miałem w poprzednim samochodzie i byłem zadowolony) chyba, że macie jakiś inny pomysł jak tanie i sprawnie zastąpić instalkę firmowego blutka ?
Bluetooh golf VI
Załóż kierownicę multi. Tanio nie będzie ale to jest mod. Jak nie to ładuj parotta albo bury.
Bluetooh golf VI
dzięki za wyjaśnienia. Pójdę jednak w stronę Parrot - taniej, a wartość dodana ta sama
pozdrawiam
pozdrawiam
Bluetooh golf VI
Jak bedziesz zakładał to pomyśl o fabrycznym mikrofonie. Bo te ich kiepsko wyglądają.
Bluetooh golf VI
Posiadam kierownice mulitimedialną, radio RCD 310. Zastanawiam się czy normalny serwis będzie mi mógł bez problemu wszystko zaprogramować. Od kiedy jest ochrona komponentu w VW? Będzie to trudne zadania z instalacją bluetooth-a? Mógłby ktoś napisać mi kompletną listę tego, czego potrzebuję. Chce zrobić dokładnie jak to przewiduje VW w fabryce.
Bluetooh golf VI
Component Protection jest we wszystkich modelach poczynając od poczatku produkcji Golfa VII .. Walcze z tym i jak na razie przegrywam , po upgradzie z nawigacji composition media na discovery pro... jakby ktoś znał warsztat , który jest w stanie zdjąć blokadę proszę o namiar .. ASO mimo legalności (FV i sprawdzeniu Online - "pochodzi z auta zezłomowanego" ) nie chcą zdjąć blokady i zakodować pod mój samochód..
Re: Bluetooh golf VI
mam golfa VI w ktorym nie ma bt kierownica zwykla , co musze zakupic zeby sobie BT dołożyc??? prosze o linki
Bluetooh golf VI
DOLOYZLEM MODUL
3C8035730D i wiazke z mikrofonem mam tzw. niepełny fis zwykla kierownice i nie moge zakodowac tego czy ten modul moze byc w takiej kombinacji
3C8035730D i wiazke z mikrofonem mam tzw. niepełny fis zwykla kierownice i nie moge zakodowac tego czy ten modul moze byc w takiej kombinacji