Jak podłączyć radio aby działało jak w opisie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Mam pytanie techniczne czy coś takiego jest możliwe co sobie wymyśliłem.
Czy jest możliwość podłączenie radia (nie fabrycznego) w taki sposób aby:
- po uruchomieniu zapłonu się włączało,
- po zgaszeniu auta się wyłączało,
- aby była możliwość wł/wył bez kluczyków z panelu radia
Czy jest możliwość podłączenie radia (nie fabrycznego) w taki sposób aby:
- po uruchomieniu zapłonu się włączało,
- po zgaszeniu auta się wyłączało,
- aby była możliwość wł/wył bez kluczyków z panelu radia
gozdzio2 tylko w radiach blaupunkta, na 100% starsze modele, nie wiem jak te najnowsze. A w całej reszcie kluczyk musi być w stacyjce, przy nowszych stacyjkach może być wyłączony zapłon ale radio zgaśnie dopiero po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.
Re: Jak podłączyć radio aby działało jak w opisie
ja mam raczej strasze. a dokładnie to jvc a model to chyba KD-G332
Poczytaj o "logice zapłonu" ...nowe radia tego nie mają .
czyli że ten model co napisałem wyżej zalicza sie do "nowych" i nie uda sie tego zrobić?
to gdzie poczytać lub jak to zrobić? nie jestem najzdolniejszy z tej dziedziny motoryzacji więc prosiłbym bardzo o jakieś dokładniejsze instrukcję
Co zrobić? Podłączyć tak jak opisałeś w pierwszym poście? Jeśli tak , to ... kiedy do Ciebie dotrze że tego się NIE DA tak podłączyć ?gozdzio2 pisze:to gdzie poczytać lub jak to zrobić?
powalla jak by miał to przyjąć do wiadomości to temat skończył by się na mojej odpowiedzi. A tak za chwilę dowiesz się, żebyś się nie spinał.
dotarłoby jakby odpowiedz byla jasna i uzasadniona. "nie da się bo..." i byloby git. a pomysł wziął sie od golfa 4 mojego kumpla który włącza zapłon to radio razem z nim to samo przy gaszeniu plus bez zapłonu może normalnie włączyć czy też wyłączyć tyle że ma oryginalne radio i chciałem sie dowiedzieć czy w moim przypadku jest to tak samo realne i jak to zrobić.