Golf IV zestaw z Alpine SWR 8D4
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam.
Planuje stworzyć jakieś fajne granie w swoim goferku i teraz mam do Was kilka pytań, mianowicie:
Skrzynka w boczek: czy fajnie to zagra z głośnikiem Alpine SWR 8D4
Wzmacniacz: Jaki wzmacniacz w rozsądnej cenie do tego głośniczka, najlepiej 4-kanałowy, by zasilić jednym głośniki przód + subwoofer
Głośniki przód: Tyle tego, że na prawdę nie wiem co wybrać, także w rozsądnej cenie.
Dodatkowo planuje wygłuszyć drzwi jakąś matą, bądź taśmą dekarską (jeszcze do przemyślenia) przy okazji wymiany blach mechanizmów szyb.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.
Planuje stworzyć jakieś fajne granie w swoim goferku i teraz mam do Was kilka pytań, mianowicie:
Skrzynka w boczek: czy fajnie to zagra z głośnikiem Alpine SWR 8D4
Wzmacniacz: Jaki wzmacniacz w rozsądnej cenie do tego głośniczka, najlepiej 4-kanałowy, by zasilić jednym głośniki przód + subwoofer
Głośniki przód: Tyle tego, że na prawdę nie wiem co wybrać, także w rozsądnej cenie.
Dodatkowo planuje wygłuszyć drzwi jakąś matą, bądź taśmą dekarską (jeszcze do przemyślenia) przy okazji wymiany blach mechanizmów szyb.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Bierz wersję D2, łatwiej o stabilnie pracujące 4 kanały w mostku przy 4, jak przy 2 Ohm.
Re: Golf IV zestaw z Alpine SWR 8D4
A jeżeli chodzi o wzmacniacz do tego głośnika to co polecacie? Chodzi mi o konkretny model i jeszcze jedno. Do tego zestawu jakie woofery na przód ?
Powiedzmy na wzmacniacz mogę wydać z 300-400 zł
Natomiast na woofery z 300 zł.
Natomiast na woofery z 300 zł.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Słuchaj, mam taki wzmacniacz, który w mostku jest stabilny w 2 Ohm, odezwij się na PW. Co do wooferów, to zależy, czy nowe, czy używane.
Jeszcze nic nie jest zakupione, najpierw chce wiedzieć co zakupić a później złożyć to w całość. Jak na razie jestem w trakcie wygluszania drzwi
To jaki jest calkowity budzet? Golf 4 w porownaniu z innymi autami tej klasy i epoki ma dobrze wygluszone drzwi czym sam bylem zaskoczony:)
No dobra.. powiedzmy ze całkowity budżet wynosi 1500 w tym musi się zmieścić zakup subwoofera 2 wooferów przód no i wzmacniacza.
Nie jest zle....wzmak 4 kanaly 500, skrzynka z glosnikiem 700 i 300 glosniczki. Akurat starczy.
Może jakiś konkretny model głośników na przód? speakery są z Hertza głośniki tył również (nie wiem jaki model).
@edition
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5400956469" onclick="window.open(this.href);return false;
Co myślicie o takich głośnikach?
@edition
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5400956469" onclick="window.open(this.href);return false;
Co myślicie o takich głośnikach?
Ostatnio zmieniony śr cze 15, 2016 21:13 przez Altair108, łącznie zmieniany 1 raz.