Golf 4 - Połączenie radia VW Gamma i Full Fisa

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Piotr_Dab
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Piotr_Dab » śr lut 15, 2017 14:00

Witam. Jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. W sierpniu zakupiłem Golfa. Posiadał on nieoryginalne radio. Zakupiłem radio VW Gamma. Po analizie ustaliłem że mój golf fabrycznie wyposażony był w radio MFD (stopka radia była wskazówką). W schowku znalazłem kostkę która mnie zainteresowała. Okazało się że to kostka mini-iso. Włożyłem rękę w otwór bo radiu i szybko znalazłem kilka kabli. Mój golf wyposażony jest w licznik typu full fis. Nie działa jednak jego górna część i sądzę że związane jest to z trzema kablami które pozostały niepodłączone (kable wolne to fioletowo-czerwony,fioletowo-biały i fioletowo-żółty). Czy mógłby mi ktoś pomóc w rozwiązaniu problemu. Wiem że jest możliwość z odkręceniem licznika jednak chciałbym tego uniknąć. Byłbym wdzięczny za zdjęcie kostki w waszych samochodach lub po prostu schemat - kolor kabla i w które miejsce podpiąć. :-) Pozdrawiam. Piotr

Awatar użytkownika
Peran
Użytkownik
Użytkownik

Re: Golf 4 - Połączenie radia VW Gamma i Full Fisa

Post autor: Peran » śr lut 15, 2017 17:37

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=592900" onclick="window.open(this.href);return false;

Piotr_Dab
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Piotr_Dab » śr lut 15, 2017 17:59

Dzięki Peran. Tyle już wiem :) Chciałem wykonać naprawy bez odkręcania licznika. Instalacja jest na 99% oryginalna dlatego myślałem że ktoś kto miał golfa w tej wersji wyposażeniowej wyśle zdjęcie a ja podłączę i zadziała. Mam jeszcze jedno pytanie. Co się stanie gdy losowo spróbowałbym podłączyć te kable?

Piotr_Dab
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Piotr_Dab » pn lut 20, 2017 10:15

Temat do zamknięcia :) W innym źródle dostałem odpowiedź w postaci niemieckiego schematu okablowania :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”