[głośnik]dylemat co wybrać
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
[głośnik]dylemat co wybrać
Witam wszystkich.
Jako że jakiś czas temu nabyłem golfika postanowiłem zarejestrować się na Waszym forum. No i przyszedł czas na pierwszego posta.
Poczytałem trochę grupę no i postanowiłem zrobić coś z dźwiękiem w autku.
Kilka dni temu wygłuszyłem drzwi, no i zastanawiam się co w nie wsadzić.
Zastanawiałem się nad czymś takim
http://www.powe.com.pl/product_info.php ... cts_id/122
W samochodzie gra jakiś stary sony z cd 4x50W (w tej chwili nie jestem w stanie powiedzieć jaki to dokładnie model). Jeżeli nie te to jakie inne głośniki w tej cenie polecacie?
Z tego co wyczytałem to niezbędny jest wzmacniacz. Czy za 300-400zł uda mi się dokupić coś sensownego?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
Jako że jakiś czas temu nabyłem golfika postanowiłem zarejestrować się na Waszym forum. No i przyszedł czas na pierwszego posta.
W samochodzie gra jakiś stary sony z cd 4x50W (w tej chwili nie jestem w stanie powiedzieć jaki to dokładnie model). Jeżeli nie te to jakie inne głośniki w tej cenie polecacie?
Z tego co wyczytałem to niezbędny jest wzmacniacz. Czy za 300-400zł uda mi się dokupić coś sensownego?
Pozdrawiam
- rerekumkum
- Ma gadane
Re: [głośnik]dylemat co wybrać
przede wszystkim gratulacje pierwszy post i od razu sensownie, widac ze przejrzales to forumantos pisze:Witam wszystkich.
Pozdrawiam
moje zdanie jest takie: bierz te glosniczki (z dystansami), o wzmacniaczu (jesli cienko z kasą) na razie zapomnij, w zamian za to, zainwestuj w radyjko i gitarrrra z czasem wzmachol razem z subem (takie rozwiazanie poleci Ci wiekszosc forumowiczow, wiec uwierz na slowo ze bedzie lajt )
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=112108&postdays=0&postorder=asc&start=105
- Kowal_
- płk Gleba
- Auto: VW Passat CC
- Silnik: CCZA
Kolega niżej zacytował podpis. Głośniki grają tylko pod radyjkiem. Ale mi to wystarcza. Basu od nich nie dusze bo mam skrzynkę. Grają tylko średnimi(bass w radiu ustawiony na 0, nie mam włączonego żadnego innego EQ czy podbicia basów), w podszybiu tweetery i wszystko się uzupełnia.antos pisze:Mkowalm a możesz mi powiedzieć pod jakim radyjkiem grają u Ciebie i czy masz wzmak?mkowalm pisze:Mam u siebie dokładnie te same Powerbassy i polecam je również Tobie. Grają bardzo ładnie. Jestem bardzo zadowolony.
330KM/450Nm
Witam,
mam podobny problem.
Kupilem radyjko CLARION DB268RMP i chcialbym troche rozszerzyc zestaw o jakies glosniki. Obecnie mam jedynie dwa na podszybiu, ktore niestety maja swoja lata i sa do wymiany. Z powodu braku bardzo duzej kasy na to, odpada chyba rowniez wytlumianie drzwi i dokupywanie specjalnych profili, by glosniczki zamontowac w drzwiach.
Zostaje zatem tylna polka.
Jakie glosniki polecacie? Jaka firma jest cenowo przystepna? Jakie parametry powinny miec dobre glosniki o srednicy 87mm na podszybie, a jakie te, ktore trzeba bedzie wrzucic w polke?
Czy potrzebne beda tweetery?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
ps. sorry za tendencyjne pytania, ale moja przygoda z MK2 zaczela sie niedawno i dopiero wszystkiego powoli sie ucze. Mam nadzieje, ze to forum mi w tym tez pomoze
mam podobny problem.
Kupilem radyjko CLARION DB268RMP i chcialbym troche rozszerzyc zestaw o jakies glosniki. Obecnie mam jedynie dwa na podszybiu, ktore niestety maja swoja lata i sa do wymiany. Z powodu braku bardzo duzej kasy na to, odpada chyba rowniez wytlumianie drzwi i dokupywanie specjalnych profili, by glosniczki zamontowac w drzwiach.
Zostaje zatem tylna polka.
Jakie glosniki polecacie? Jaka firma jest cenowo przystepna? Jakie parametry powinny miec dobre glosniki o srednicy 87mm na podszybie, a jakie te, ktore trzeba bedzie wrzucic w polke?
Czy potrzebne beda tweetery?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
ps. sorry za tendencyjne pytania, ale moja przygoda z MK2 zaczela sie niedawno i dopiero wszystkiego powoli sie ucze. Mam nadzieje, ze to forum mi w tym tez pomoze
-= My first car: VW Golf MK2 =-
Car audio: CLARION DB268RMP/glosniki kompletuje
Car audio: CLARION DB268RMP/glosniki kompletuje
- rerekumkum
- Ma gadane