[głośnik]dylemat co wybrać

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

antos
Nowicjusz
Nowicjusz

[głośnik]dylemat co wybrać

Post autor: antos » śr lis 15, 2006 23:18

Witam wszystkich.
Jako że jakiś czas temu nabyłem golfika postanowiłem zarejestrować się na Waszym forum. No i przyszedł czas na pierwszego posta.
Poczytałem trochę grupę no i postanowiłem zrobić coś z dźwiękiem w autku.
Kilka dni temu wygłuszyłem drzwi, no i zastanawiam się co w nie wsadzić.
Zastanawiałem się nad czymś takim
http://www.powe.com.pl/product_info.php ... cts_id/122
W samochodzie gra jakiś stary sony z cd 4x50W (w tej chwili nie jestem w stanie powiedzieć jaki to dokładnie model). Jeżeli nie te to jakie inne głośniki w tej cenie polecacie?
Z tego co wyczytałem to niezbędny jest wzmacniacz. Czy za 300-400zł uda mi się dokupić coś sensownego?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
rerekumkum
Ma gadane
Ma gadane

Re: [głośnik]dylemat co wybrać

Post autor: rerekumkum » śr lis 15, 2006 23:43

antos pisze:Witam wszystkich.
Jako że jakiś czas temu nabyłem golfika postanowiłem zarejestrować się na Waszym forum. No i przyszedł czas na pierwszego posta.
Poczytałem trochę grupę no i postanowiłem zrobić coś z dźwiękiem w autku.
Kilka dni temu wygłuszyłem drzwi, no i zastanawiam się co w nie wsadzić.
Zastanawiałem się nad czymś takim
http://www.powe.com.pl/product_info.php ... cts_id/122
W samochodzie gra jakiś stary sony z cd 4x50W (w tej chwili nie jestem w stanie powiedzieć jaki to dokładnie model). Jeżeli nie te to jakie inne głośniki w tej cenie polecacie?
Z tego co wyczytałem to niezbędny jest wzmacniacz. Czy za 300-400zł uda mi się dokupić coś sensownego?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Pozdrawiam
przede wszystkim gratulacje :) pierwszy post i od razu sensownie, widac ze przejrzales to forum :bigok:
moje zdanie jest takie: bierz te glosniczki (z dystansami), o wzmacniaczu (jesli cienko z kasą) na razie zapomnij, w zamian za to, zainwestuj w radyjko i gitarrrra :) z czasem wzmachol razem z subem (takie rozwiazanie poleci Ci wiekszosc forumowiczow, wiec uwierz na slowo ze bedzie lajt )

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=112108&postdays=0&postorder=asc&start=105

Awatar użytkownika
Kowal_
płk Gleba
płk Gleba
Auto: VW Passat CC
Silnik: CCZA

Post autor: Kowal_ » czw lis 16, 2006 09:26

Mam u siebie dokładnie te same Powerbassy i polecam je również Tobie. Grają bardzo ładnie. Jestem bardzo zadowolony.

330KM/450Nm

antos
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: antos » czw lis 16, 2006 10:02

mkowalm pisze:Mam u siebie dokładnie te same Powerbassy i polecam je również Tobie. Grają bardzo ładnie. Jestem bardzo zadowolony.
Mkowalm a możesz mi powiedzieć pod jakim radyjkiem grają u Ciebie i czy masz wzmak?

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » czw lis 16, 2006 14:40

Popatrz na podpis : "w moim toczydełku gra:
Clarion DB358RMP, PowerBass S-6C, CarPower HPB602, PowerBass 1024v.2 (closed 20l)"

Ja równiez polecam te glosniki.

antos
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: antos » czw lis 16, 2006 18:24

Dzięki wszystkim za pomoc.
Głośniczki już zamówiłem no i powoli zaczynam rozglądać się za radyjkiem

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kowal_
płk Gleba
płk Gleba
Auto: VW Passat CC
Silnik: CCZA

Post autor: Kowal_ » czw lis 16, 2006 23:23

antos pisze:
mkowalm pisze:Mam u siebie dokładnie te same Powerbassy i polecam je również Tobie. Grają bardzo ładnie. Jestem bardzo zadowolony.
Mkowalm a możesz mi powiedzieć pod jakim radyjkiem grają u Ciebie i czy masz wzmak?
Kolega niżej zacytował podpis. Głośniki grają tylko pod radyjkiem. Ale mi to wystarcza. Basu od nich nie dusze bo mam skrzynkę. Grają tylko średnimi(bass w radiu ustawiony na 0, nie mam włączonego żadnego innego EQ czy podbicia basów), w podszybiu tweetery i wszystko się uzupełnia.

330KM/450Nm

Awatar użytkownika
Ned
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Ned » ndz lis 19, 2006 00:11

Witam,
mam podobny problem.
Kupilem radyjko CLARION DB268RMP i chcialbym troche rozszerzyc zestaw o jakies glosniki. Obecnie mam jedynie dwa na podszybiu, ktore niestety maja swoja lata i sa do wymiany. Z powodu braku bardzo duzej kasy na to, odpada chyba rowniez wytlumianie drzwi i dokupywanie specjalnych profili, by glosniczki zamontowac w drzwiach.
Zostaje zatem tylna polka.
Jakie glosniki polecacie? Jaka firma jest cenowo przystepna? Jakie parametry powinny miec dobre glosniki o srednicy 87mm na podszybie, a jakie te, ktore trzeba bedzie wrzucic w polke?
Czy potrzebne beda tweetery?

Z gory dziekuje za odpowiedz.

ps. sorry za tendencyjne pytania, ale moja przygoda z MK2 zaczela sie niedawno i dopiero wszystkiego powoli sie ucze. Mam nadzieje, ze to forum mi w tym tez pomoze ;)

-= My first car: VW Golf MK2 =-
Car audio: CLARION DB268RMP/glosniki kompletuje

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz lis 19, 2006 00:15

Ned pisze:ktore trzeba bedzie wrzucic w polke?
na poczatek poczytaj faq car audio potem napisz osobny post ;)

Awatar użytkownika
rerekumkum
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: rerekumkum » ndz lis 19, 2006 00:21

Zostaje zatem tylna polka.
n/c :panna: :panna:

p.s. masz nadzieje ze forum Ci pomoze? przeczytaj FAQ !!! ja nie wiem../. ile mozna mowic (pisac)

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=112108&postdays=0&postorder=asc&start=105

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”