[mk2] panele mdf i wygłuszenie drzwi
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia 1 '99
- Silnik: AEE
- Kontakt:
[mk2] panele mdf i wygłuszenie drzwi
Przymierzam się do wygłuszenia drzwi w moim golfiku i zamontowania głośników 165mm na dystansach z mdf-u. Tylko mam dylemat co wybrać do wygłuszania. Czy pastę głuszącą czy maty dekarskie? (głównie chodzi mi o to, żeby było tanio i dobrze )
I jeszcze jedna sprawa... Mam w drzwiach te schowki otwierane zamiast miejsc na głośniki i zastanawiam się jak dać ten dystans czy on w to wejdzie wogóle?
I jeszcze jedna sprawa... Mam w drzwiach te schowki otwierane zamiast miejsc na głośniki i zastanawiam się jak dać ten dystans czy on w to wejdzie wogóle?
to tak do wygłuszenia użyj taśm dekarskich powino wystarczyc nie mam jeszcze takiego doświadczenia jak inni ale czytalemm dużo tematów na ten temat i te taśmy dekarskie są dobre wychodza koło 70-90 złoty zalezy gdzie kupujesz najlepiej w jakimś sklepei budowlanym. kup rolke 30cmx10m powinno ci w zupełności strczyc na 2 drzwi i jeszcze zostanie :]
co do dystansów no to tak jak masz ta maskownice na głośniki to ci nic nie daje poprostu odcinasz tąkieszeń i wyruwnujesz później dokładasz dystans do boczku i przykrecasz niezapomni potem aby przykrecić dystans do drzwi wtedy nie będzie żadnych niepotrzebnych trzaskać. wszystko masz pokazane na www.powe.pl
a jak ci moge doradzic to te maskownice co masz wystaw na allegro powininen sie znaleść kupiec na nie ostatnio widziałem takie maskownice za 15 złoty za sztuke !
co do dystansów no to tak jak masz ta maskownice na głośniki to ci nic nie daje poprostu odcinasz tąkieszeń i wyruwnujesz później dokładasz dystans do boczku i przykrecasz niezapomni potem aby przykrecić dystans do drzwi wtedy nie będzie żadnych niepotrzebnych trzaskać. wszystko masz pokazane na www.powe.pl
a jak ci moge doradzic to te maskownice co masz wystaw na allegro powininen sie znaleść kupiec na nie ostatnio widziałem takie maskownice za 15 złoty za sztuke !
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia 1 '99
- Silnik: AEE
- Kontakt:
Dzięki chłopaki za pomoc. Już wiem co i jak tylko interesują mnie jeszcze koszta wygłuszenia. Pozdrawiam
[ Dodano: Czw 26 Paź, 2006 ]
Kubus20, Twoje panele wyglądają extra rzeźbiłeś to z tego co jest na pierwszej fotce? Pełen podziw
Aha, jeszcze coś Chodzi o to że jak zrobię takie panele jak Kubus20 ma na pierwszej fotce to jak go połączyć z dystansem który będzie przykręcony do drzwi? Dokręcić go do dystansu czy jak?
Kubus20, Twoje panele wyglądają extra rzeźbiłeś to z tego co jest na pierwszej fotce? Pełen podziw
Aha, jeszcze coś Chodzi o to że jak zrobię takie panele jak Kubus20 ma na pierwszej fotce to jak go połączyć z dystansem który będzie przykręcony do drzwi? Dokręcić go do dystansu czy jak?
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Albo skręcić na sztywno, albo zrobić tak by panel był tylko dla masownicy, a głosnik siędział na dystansie.adi87 pisze:Aha, jeszcze coś Chodzi o to że jak zrobię takie panele jak Kubus20 ma na pierwszej fotce to jak go połączyć z dystansem który będzie przykręcony do drzwi? Dokręcić go do dystansu czy jak?