Blaupunkt i wyjście na woofer
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Troszke nas tu zamotałeś ale już wiem o co ci chodzi więc tak wyjście na subik to czincze natomiast to co zaznaczyłeś to cienki kabelek który załancza wzmacniacz lub wzmacniacze a nie wyjście sygnałowe dźwiekowe. Poza tym nie wieadomo czy masz wyjście sub nisko tonowe czy tylko na dopała. Jeśli w radiu jest sterowanie subem to powinieneś mieć takowe wyście. Powinieneś mieć w ustawienia filtracje częstotliwościową np. 250 hz 150 hz 100 hz ( to tylko przykład mogący się sporo róznić.
TUTENHAMON
- TUTENHAMON
Troszke nas tu zamotałeś ale już wiem o co ci chodzi więc tak wyjście na subik to czincze natomiast to co zaznaczyłeś to cienki kabelek który załancza wzmacniacz lub wzmacniacze a nie wyjście sygnałowe dźwiekowe. Poza tym nie wieadomo czy masz wyjście sub nisko tonowe czy tylko na dopała. Jeśli w radiu jest sterowanie subem to powinieneś mieć takowe wyście. Powinieneś mieć w ustawienia filtracje częstotliwościową np. 250 hz 150 hz 100 hz ( to tylko przykład mogący się sporo róznić.
TUTENHAMON
- TUTENHAMON
TUTENHAMON
Mylisz sie bo w blaupunktach wlasnie w tym miejscu jest wyjscie na woofer, tez w to z poczatku nie wiezylem ale przekonalem sie jak to podlaczylem i nawet zadzialalo. A co do sterowania nim to w blaupunktach przynajmniej w tym co ja mam i starszych modelach tego poprostu chyba nie ma a czestotliwosc ustawia sie na equalizerze.
www.vwgolf.waw.pl MAZOWSZE SQUAD
- TUTENHAMON
- TUTENHAMON
Jezeli rca to wyjsci e na wzmacniacz to tak normalne wyjscie sygnalowe tyle ze tylko ze niskimi czestotliwosciami . Jest tylko z tym jeden bol, jest ono jedno a jak 2 chincze podpiolem do tego wyjscia i to pod wzmacniacz to mi jakies dziwne bulgotanie zaczelo z glosnikow leciec. Tak na marginesie posluchalem waszej rady wywalilem pulke wsadzilem skrzynie .
- TUTENHAMON
A wiec tak zacznijmy moze od tego czym dla mnie jest wyjscie na suba. Tak wiec wyjscie na suba to wyjscie na wzmacniacz z tym ze wychadza przez niego tylko niskie czestotliwosci. Zgadza sie??? i własnie takie wyjscie radia firmy blaupunkt mają w kostce do ktorej jest podłączone zasilanie , masa, wyjscie na antene ,itd.
- TUTENHAMON
- Michał CarAudioReda
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jeżeli radio ma "wyjście na subwoofer" to nie jest to filtrowany sygnał . Owszem są radyjka , które mają zwrotnice / filtry dolnoprzepustyowe obsługujące wyjście na sub ale tego nie należy generalizować , ponieważ nie każde radio wyposażone w takie wyjście ma też filtry .
Wyjście rca na sub jest wyjściem niezależnie od FADERA i "całego systemu" regulowanym w głośności i to wszystko .
Takie wyjście jest też czasami nazywane "nonfader" , tylko wówczas nie mamy również możliwości regulacji głośności suba , tzn. na faderze przestawiamy przód tył a sub gra bez zmian .
Wyjście rca na sub jest wyjściem niezależnie od FADERA i "całego systemu" regulowanym w głośności i to wszystko .
Takie wyjście jest też czasami nazywane "nonfader" , tylko wówczas nie mamy również możliwości regulacji głośności suba , tzn. na faderze przestawiamy przód tył a sub gra bez zmian .
..::trza robić swoje::..