Generalnie plastiki pod kierownicą są dziwnie poprzykręcane, w te widoczne wkręcasz bodaj tylko 3 te wkręty - reszta wchodzi w niewidoczne (znajdujące się pod spodem).kamska pisze:zostały mi 4 śrubki- gwiazdki, a rozbieralem z gwiazdek tylko dół- okolice bezpieczników. Wie ktoś co moglem przeoczyć przy skrecaniu? )))
Helix DB 6.21+SONY XM-ZR602+Golf IV
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
No i wszystko na swoim miejscu, zgadza sie co do jednej śrubki.
A jeśli chodzi o efekt końcowy, to hm...jest moc, ale coś dziwnie to brzmi, może kwestia przyzwyczajenia. Jutro spróbuje dobrze wyregulwoać radio, pewnie bedzie jeszcze lepiej.
A powiedzcie mi proszę, bo moje radio ma tylko 2 chince, czy w przyszlosci w podlaczeniu wiekszego wzmaka 4 kanalowego+suba bedzie problem?
pozdrawiam
A jeśli chodzi o efekt końcowy, to hm...jest moc, ale coś dziwnie to brzmi, może kwestia przyzwyczajenia. Jutro spróbuje dobrze wyregulwoać radio, pewnie bedzie jeszcze lepiej.
A powiedzcie mi proszę, bo moje radio ma tylko 2 chince, czy w przyszlosci w podlaczeniu wiekszego wzmaka 4 kanalowego+suba bedzie problem?
pozdrawiam
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
powinno wystarczyć zakupić kable chincz takie jak rozgałęziacz z jednej jeden a z drugiej 2 do wzmacniaczakamska pisze: A powiedzcie mi proszę, bo moje radio ma tylko 2 chince, czy w przyszlosci w podlaczeniu wiekszego wzmaka 4 kanalowego+suba bedzie problem?
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Ale stracę możliwość regulacji przody i tyłu, bo wszystko bedzie na jednym wyjsciu, prawda?marcinek84 pisze:powinno wystarczyć zakupić kable chincz takie jak rozgałęziacz z jednej jeden a z drugiej 2 do wzmacniaczakamska pisze: A powiedzcie mi proszę, bo moje radio ma tylko 2 chince, czy w przyszlosci w podlaczeniu wiekszego wzmaka 4 kanalowego+suba bedzie problem?
A teraz czas się pochwalić ( załuję, że nie mam foto, bo byłaby fajna foto-porada), sporo sie namęczyłem i jestem dumny, że prawie sam wszystko fachowo opanowałem
A teraz troche nt. mojego wspanialego przodu Helix DB 62,1+ wzmak Sony.
No dopiero dziś dowiedzialem sie, że bas i ton w radiu musi byc w pozycji neutralenj, czyli na zero, a ja dawalem duzo basu i duzo tony- " gryzło sie to z wzmakiem", dodatko z jednej strony pomylilem + z -
A teraz jak to gra, gdy wszystko jest wyregulowane- pierwsze wrazenia:
- szumi mi w uszach , było za głośno
- gdy poleci coś z basem, to czuć jak w flaki w brzuchy skaczą
- jesli zapodam muze zbyt głośno, to robi sie nieprzyjemnie- organizm ludzki sie buntuje
Podsumowując szczerze polecam Helixy DB na samym przodzie- robią wrażenie. Oczywiscie bez wzmaka nie ma co próbować, graja porównywalnie do fabrycznych głośników, lecz z dodatkiem mocy stają sie potworem .
I tym sposobem jestem usatysfakcjonowany z naglosnienia auta i chyba przygodę z Car Audio w Golfie IV zakończe . Chyba, że wpadnie mi w oczy fajny, niedrogi wzmak+ sub
Jeszcze raz wielkie DZIEKI Panowie za pomoc, gdyby nie forum cieżko by było....
pozdrawiam
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
tak, to jest ten minus jak mamy tylko 2 wyjścia z radia. chyba że trafi Ci sie może w przyszłości radio z 4 wyjściami do nowego wzmacniaczakamska pisze:Ale stracę możliwość regulacji przody i tyłu, bo wszystko bedzie na jednym wyjsciu, prawda?
Pierwsza PNka na BLOSie?
- kamska
- Użytkownik
Dzięki Panowie, w sumie to tyle to też wiedziałem . Wiem, ze są redukcje i ze mozna regulować na wzmaku.
Ale redukacja traci troche na jakości, a regulacja na wzmaku nie jest wygodna, ale mniejsza oto.
Nie chcę zakładać nowego tematu. Doradzcie mi proszę jaki wzmak kupic z regulacja wyjsc
no i jakiego suba dorzucic do mojego zestawu?
Aha w miarę tanio, tak do 500zł za komplet, moze byc mniej, troszke wiecej
z góry bardzo dziękuję
pozdrawiam
Ale redukacja traci troche na jakości, a regulacja na wzmaku nie jest wygodna, ale mniejsza oto.
Nie chcę zakładać nowego tematu. Doradzcie mi proszę jaki wzmak kupic z regulacja wyjsc
no i jakiego suba dorzucic do mojego zestawu?
Aha w miarę tanio, tak do 500zł za komplet, moze byc mniej, troszke wiecej
z góry bardzo dziękuję
pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Kontakt: