[instalacja] Podłączenie zestawu - czy dobrze?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
mam pytanko co do instalacji. Prosilbym o opis instalacji, dokladnie mowiac ktoredy jakie kable (o jakiej srednicy) pociagnac. Mam do zasilenia radio i wzmaka w bagazniku. Od radia musza isc kable do glosnikow z przodu (zestaw odseparowany Phonocar Y-line) no i ktoredy puscic kable zasilajace i te "z dzwiekiem " do wzmaka do bagaznika?
- Kowal_
- płk Gleba
- Auto: VW Passat CC
- Silnik: CCZA
Fredi88 pisze:mam pytanko co do instalacji. Prosilbym o opis instalacji, dokladnie mowiac ktoredy jakie kable (o jakiej srednicy) pociagnac. Mam do zasilenia radio i wzmaka w bagazniku. Od radia musza isc kable do glosnikow z przodu (zestaw odseparowany Phonocar Y-line) no i ktoredy puscic kable zasilajace i te "z dzwiekiem " do wzmaka do bagaznika?
Z radia przez deche lecisz kablem RCA(ten z dźwiękiem) i puszczasz go najlepiej progiem, dalej pod tylnym boczkiem i dalej wychodzi prosto do bagażnika. Tak samo zasilający z aku+ z komory silnika, progiem itd..
Kabel RCA zwykły. Kabel zasilający polecali 20mm2 jak się pytałem