i znów po raz kolejny "szmery-bajery" w głosnikach

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob gru 17, 2005 15:17

hej.ja mialem podobna sytuacje poswiecilem dwa weekendy na znalezienie przyczyny.zmienialem kondensatory na alternatorze rozne filtry z rdzenia i nawijalem przewod o odpowiedniej grobosci i dlg. kondensatory dodatkowe na zasilaniu wzmaka.kombinowalem jak moglem z kablami a okazalo sie same radio walniete jeden przewod fabrycznie byl za slabo wcisniety w wtyczke oczywiscie od masy.po docisnieciu bylo ok a przedtem wszystko slyszalem w moich glosnikach obrotomierz niebyl mi nawet wtedy potrzebny:)

UcHO
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: UcHO » sob gru 17, 2005 18:49

TUTENHAMON pisze:a ty kable puściłeś lewą strona pojazdu czy prawą w prawym nie ma żadnych przewodów mogą zakłucaś aku exide ale bosch sprawdza się napewno sam mam taki i bez wad ciagne ponad 2000 rms oczywiście nie cały czas i wystarcza
wlasnie w prawym progu mam jakas wiazke kabli, moze nie az tak duzo ja z lewej strony, ale rowniez ida :(

a moze nawiazujac do tego co kolega napisał, to czy przyczyna moze byc ze radio jest podpiete bezposrednio pod aku?? bo jak włacze CD to wlasnie jeszcze glosniej jest...

ditomek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: ditomek » pn gru 19, 2005 16:46

Najlepiej poczytać podstawy elektrotechniki.
Wtedy będzie wiadomo dlaczego przykładanie kabla w okolice dmuchawy raz powoduje zakłucenia a innym razem nie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
melon
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: melon » pt gru 23, 2005 00:55

Nnikt nie zastanawiał nie nad taką rzeczą - alterntaorze jakis taki pikus podłaczony zeby (nie wiem jak to sie nazywa) odizolowac zakłucenia które sam alternator wprowadza ,jak tego nie ma to np w radiu słychac dzwiek silnika na falach MW albo LW ...

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » pt gru 23, 2005 19:31

to ułożenie kabli rca lub masuwka to że podłaczysz odkłuczacz to nic nie da.

TUTENHAMON

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”