Radio BETA V i problem z RDSem

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Daras79
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Radio BETA V i problem z RDSem

Post autor: Daras79 » śr cze 18, 2008 22:45

Czy to moja Beta jest uszkodzona czy tak dziadosko w tym radiu dziala RDS a to dokladnie jedna konkretna funcka odpowiedzialna za stronie czestotliwosci radia przejezdzajac z jednego miasta do drugiego. ? Nie ma dnia abym nie musial recznie przestrajac stacji bo ucieka fala mi a funcka REG jest wlaczona, caly RDS tez .... a nie sledzi stacji radiowej w raz z poruszaniem sie auta z miasta do miasta ???

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » śr cze 18, 2008 22:47

Włącz AF .

Awatar użytkownika
Daras79
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Daras79 » śr cze 18, 2008 23:28

Okey... glupie moze pytanie, bo radio do skomplikowanyhc nie nalezy pod katem obslugi....Ale je zadam, .... Jak wlaczyc funkcje AF.... bo faktycznie czegos takie tam nie zauwazylem ????

Widze ze nikt nie wie nic na ten temat....
Ostatnio zmieniony pt cze 20, 2008 15:32 przez Daras79, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Aldek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Aldek » sob cze 21, 2008 12:34

Gdy jakość sygnału jest słaba urządzenie automatycznie wyszukuje alternatywne częstotliwości dla aktualnej stacji .
Wybrać w trybie konfiguracji pozycje AUTO REG / REG OFF , wyświetlacz pokaże ‘’setup’’ i aktualną wartość , fabrycznie jest to ‘’auto reg’’
Za pomocą pokrętła ustawiamy żądaną wartość;
REG OFF - dowolna zmiana pomiędzy wszystkimi spokrewnionymi stacjami
AUTO REG – faworyzowanie stacji nadającej ten sam program .

Aldek

Awatar użytkownika
Daras79
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Daras79 » sob cze 21, 2008 14:07

Aldek pisze:Gdy jakość sygnału jest słaba urządzenie automatycznie wyszukuje alternatywne częstotliwości dla aktualnej stacji .
Wybrać w trybie konfiguracji pozycje AUTO REG / REG OFF , wyświetlacz pokaże ‘’setup’’ i aktualną wartość , fabrycznie jest to ‘’auto reg’’
Za pomocą pokrętła ustawiamy żądaną wartość;
REG OFF - dowolna zmiana pomiędzy wszystkimi spokrewnionymi stacjami
AUTO REG – faworyzowanie stacji nadającej ten sam program .

Ju zTobie odpowiadam, mam włączone AUTO REG i kompletnie nie przynosi to rezultatu, z REG OFF tez nie mialo to zadnego wplywu na "sledzenie" mojej stacji....

Temat jaki poruszyl nas przedmowca, w kwestii AF wydaje mi sie być trafiony bo tak funkcja odpowiada dokladnie za to co mnie interesuje, ale nie wydaje mi sie aby byla taka opcja tym radiu albo inaczej - kompletnie nie potrafie do niej dotrzec....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”