RCD 210 MP3

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

touran
Nowicjusz
Nowicjusz

RCD 210 MP3

Post autor: touran » pn cze 08, 2009 17:44

Witam, czy polecacie model RCD 210 MP3?

Obrazek

Obecnie mam RCD 300 i choć ludzie piszą o słabym dźwięku uważam że jest całkiem niezły przy 8 głośnikach. Jedyne czego mi brak to MP3.

Czy w RCD210 MP3 jest funkja taka jak w rcd300 w radiu że tuner sam sprawdza częstotliwość i podczas przeszukiwania pasma (przycisk ze strzałką lewo lub prawo) od razu stacje obok są opisane RDS 'em i nie dość że się nie czeka na znalezienie stacji to zanim się uruchomi przeszukiwanie widać jaka jest ta z boku?

Jak oceniacie przez RCD 210 MP3 obsługiwanie płyt z MP3? pokazuje nazwy katalogów, plików, tagi ID3, łatwo jest nawigować?

Czy nie ma kłopotu z podpięciem do tourana z 2004r. - gdzies czytałem, że w passatach B6 jest kłopot z RNS510 i nawet radio wyłączone ciągle pobiera prąd i przez 2 noce potrafi zjeść akumulator?

Jaka jest jakość dźwięku w porównaniu z rcd 300 grundiga, rcd210 to ponoć panasonic?

Sądzę że to radyjko mi spokojnie wystarczy, w mieście słucham radia, trasy które robie są nie dłuższe jak 2 godziny więc 1 płytka MP3 spokojnie wytarczy, a poza tym w szufladę mogę wkładać CB, które chowam jak auto stoi pod blokiem.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mariusz082
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mariusz082 » wt cze 09, 2009 18:50

Ja też rozglądam się za jakimś oryginalnym radiem na mp3 do mojego golfa V nawet założyłem post na forum http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=242686 ale było mało odpowiedzi. Teraz myślę o RDC 500 + coś takiego http://allegro.pl/item651321278_xcarlin ... _w_wa.html tylko nie wiem jak to sobie radzi z mp3 , z tego co dowiedziałem się od sprzedającego radio nie będzie wyświetlało tytułów piosenek tylko numer folderu i numer piosenki.
Ostatnio zmieniony wt cze 09, 2009 18:57 przez mariusz082, łącznie zmieniany 3 razy.

Lepiej mieć brzuch od piwa,niż garb od roboty... ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”